Ce să pui în apa în care fierbi ouăle. Așa vei reuși imediat să le decojești
Publicat pe 14.09.2023 la 13:20 Actualizat pe 14.09.2023 la 13:20
Mulți români se chinuie să decojează ouăle și rămâne mult produs pe coajă, motiv pentru care noi ne-am gândit să-ți spunem ce trebuie să pui în apa în care fierbi ouăle pentru a reuși să le decojești mai bine. Acest truc te va ajuta să ai ouă perfect decojite. Iată cum trebuie să procedezi!
- Ingredientul pe care să-l pui în apa în care fierbi ouăle
- Vei reuși să le decojești mai bine
Tu ai idee ce să pui în apa în care fierbi ouăle pentru a reuși să le decojești mai bine? Nu-ți face probleme, pentru că îți vom explica noi cum trebuie să procedezi.
Ce să pui în apa în care fierbi ouăle
Pentru a decoji ouăle trebuie să pui în apa în care le fierbi sare. Sarea ajută oul să se decojează mult mai bine și astfel îți va fi mai ușor să-l cureți să să ai o formă perfectă pe care ți-o dorești.
De asemenea, românii mai pot pune în apa de la fiert fie bicarbonat de sodiu, fie oțet. Și aceste două ingrediente extrem de utlizate ajută ouăle să se decojează mult mai bine.
Ce beneficii au ouăle fierte pentru organism
Ouăle fierte au o mulțime de vitamine și nutrienți pe care îi aduc în organism. Așadar, oamenii trebuie să profite și să consume cât mai multe ouă, dar în limita recomandată.
Un singur ou aduce o mulțime de nutrienți și proteine pentru organism, dar și o doză mică de calorii. Pe lângă faptul că oul este sănătos, acesta contribuie și la pierderea în greutate pentru cei care își doresc acest lucru.
Conform specialiștilor, un ou are un indice de utilizare a proteinelor de 94%, mult mai mare comparativ cu alte alimente. De exemplu, cel al laptelui este de 84%, al peștelui de 76% sau carnea de vită, care are 74%.
Oul se află printre produsele cu cele mai puține grăsimi. Mai exact, gălbenușul oului are doar 5,3 grame de grăsimi. Partea mai puțin plăcută este faptul că nu conține fibre sau glucide, dar compensează cu o doză mare de vitamina A, vitaminele B, vitamina D, vitamina B12 și acid folic.