Ce se întâmplă dacă mănânci pâine mucegăită. Dezvăluirile făcute de specialiști
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.03.2023 la 12:35
Actualizat pe 29.03.2023 la 12:35
Tuturor ni s-a întâmplat, măcar o dată în viață să vrem să mâncăm pâine pe care o avem în bucătărie de mai mult de o zi și să observăm, când desfacem punga, că este mucegăită. Așa-i că te-ai întrebat oare ce se întâmplă dacă ai consuma o felie de pâine cu pete de mucegai?! Iată ce spun specialiștii.
- Ce se întâmplă dacă mănânci pâine mucegăită
- Dezvăluirile făcute de specialiști
Pâinea cu mucegai este, de multe ori, o dilemă pe care multe persoane o au. Vor să aibă grijă de sănătatea lor, dar, în același timp, mulți nu vor să fie risipitori. Vă spunem în rândurile de mai jos ce este mucegaiul, de ce apare pe pâine și dacă este sau nu sigur să mănânci pâine mucegăită.
Ce se întâmplă dacă mănânci pâine mucegăită
Pentru a preveni mucegaiul, ar trebui să mențineți bucătăria curată și să alegeți să vă depozitați alimentele într-un loc și într-un mod corespunzător pentru a evita această neplăcere. Potrivit specialiștilor, dacă mâncați din greșeală o mușcătură sau două de pâine mucegăită, cel mai probabil, veți fi bine. Cu toate acestea, în anumite cazuri, mucegaiul care se găsește pe alimentele stricate ar putea fi periculos, așa că dacă aveți simptome ca: dificultăți de respirație, greață, temperatură crescută sau diaree, ar trebui să solicitați imediat ajutor medical.
E adevărat, unele mucegaiuri pot fi consumate fără nicio problemă, aici facem referire la tipurile utilizate în mod intenționat pentru a face renumita brânză. Cu toate acestea, ciupercile care pot crește pe pâine îi conferă o aromă neplăcută și pot fi dăunătoare sănătății. În plus, evitați să mirosiți pâinea mucegăită, deoarece puteți inhalați sporii de la ciupercă. Dacă aveți o alergie la mucegai, inhalarea acesteia ar putea duce la probleme de respirație, inclusiv astm.
Cum poți depozita pâinea ca să scapi de mucegai
Pentru a evita creșterea mucegaiului pe pâine, puteți ține cont de câteva lucruri:
Ține pâinea într-un loc uscat. Dacă obsevați umiditate în interiorul pachetului de pâine, utilizați un prosop de hârtie sau o cârpă curată pentru a usca pachetul înainte de a-l sigila. Umiditatea ajută la creșterea mucegaiului.
Țineți pâinea acoperită, dar nu o împacheta până când nu este bine răcită.
Alege să o congelezi. Refrigerarea încetinește creșterea mucegaiului.
Citește și: Rețeta de pâine cu urzici și bicarbonat. Preparatul este plin de nutrienți