Rețeta de pâine cu urzici și bicarbonat. Preparatul este plin de nutrienți
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 22.03.2023 la 13:33
Actualizat pe 22.03.2023 la 13:33
Pâinea cu urzici și bicarbonat este plină de beneficii, dar are și un gust delicios. Ai nevoie de câteva ingrediente pentru a o pregăti, iar rezultatul va fi delicios.
- Rețeta de pâine cu urzici și bicarbonat
- Preparatul este plin de nutrienți
Urzicile conțin o mulțime de nutrienți, astfel că se pot folosi în mai multe rețete. Pe lângă mâncare sau ciorbă, ele pot fi incluse și într-o rețetă de pâine. Oferă organismului o mulțime de beneficii. sunt bogate în vitaminele A, C, D, E și K, dar și în antioxidanți, îmbunătățind sistemul imunitar. Susține activitatea cardiacă, ajută la reglarea digestiei și ameliorează rinita alergică
Ingrediente
- 400 ml piure de urzici fierte
- 400 gr de făină tip 650
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță mai cu vârf de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de oțet
- 2 linguri de ulei
- semințe de susan
Reteta de paine cu urzici
Urzicile se fierb 3-5 minute, apoi se fac pasează pentru a obține un piure. Se amestecă cu uleiul și se trece printr-o sită. Bicarbonatul se va stinge în oțet, apoi se adaugă peste piureul de urzici. Se pune sare și zahăr, apoi se amestecă totul.
Se pune făina și se amestecă continuu până ce aluatul devine ferm. Se frpmântă pe masă tapetată cu făină, până ce nu se mai lipește de mâini. Cantitatea de făină se poate modifica în funcție de textura piureului.
Aluatul se pune într- tavă de cuptor tapetată cu hârtie și îi vom da o formă alungită. Se acoperă cu un vas de sticlă sau cu un capac. Se lasă la dospit timp de 15 minute, iar cuptorul se încălzește la 220 de grade. Pe suprafața pâinii se unge cu puțin ulei și se adaugă susan. Aluatul va merge la cuptor timp de 40 de minute. După 20 de minute se scoate vasul și se reduce temperatura la 190 de grade.