Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci cartofi. Beneficiile la care nu te așteptai
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 24.03.2023 la 11:52
Actualizat pe 24.03.2023 la 11:52
Specialiștii au ajuns la concluzia că, în general, cartofii pot să aibă mai multe beneficii, dacă sunt pregătiți cum trebuie. Integrarea acestei legume în alimentație nu înseamnă că poate favoriza apariția problemelor de sănătate.
- Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci cartofi
- Beneficiile la care nu te așteptai
Se spune că atunci când consumi cartofi, automat te expui unor riscuri sau sunt favorizate apariția problemelor de sănătate. Specialiștii spun că acest lucru este un mit, dacă leguma este gătită cum trebuie și nu este combinată cu alți carbohidrați nesănătoși.
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci cartofi
Cartofii au un conținut ridicat de fibre, magneziu și vitamine, ceea ce ar putea avea efecte pozitive asupra reglării tensiunii arteriale.
Specialiștii spun că, în general, cartofii pot fi consumați fără probleme, mai ales dacă sunt fierți, dar nu în combinație cu alte alimente, asta pentru că au puține calorii, iar fibrele ajută să nu ți se facă foame imediat.
Pornind de la acest lucru, experții au descoperit că este bine ca această legumă să fie integrată în alimentație, inclusiv în cazul persoanelor care țin dietă.
Mitul conform căruia consumul de cartofi nu face altceva decât să favorizeze acumularea kilogramelor în plus a fost demontat pe baza unor studii.
Cercetările arată că este posibil ca nivelul de zahăr de sânge să crească
Alte studii arată că s-a constatat o creștere a nivelului de zahăr din sânge, după ce au fost consumați cartofi. Carbohidrații influențează glicemia, iar atunci când sunt consumați mai des sau aproape zilnic cartofi, se poate înregistra o scădere a rezistenței la insulină.
De aceea, specialiștii spun că este greșită ideea potrivit căreia consumul de cartofi poate cauza probleme de sănătate, asta pentru că dacă sunt fierți, efectele negative nu sunt la fel de mari precum în cazul celor prăjiți.
Studiile mai arată că, dacă consumi des cartofi prăjiți, în timp, poți dezvolta mai ușor boli de inimă sau ești predispus la apariția diabetului.
Beneficiile sunt asemănătoare și în cazul cartofilor copți, care nu favorizează luarea în greutate, pentru că au un conținut ridicat de fibre și vitamine.
Citește și: La ce temperatură se coc cartofii în coajă. Așa au gustul perfect