Ce se întâmplă în corpul tău când consumi mâcare făcută în mult ulei. Medicii trag un semnal de alarmă: „E mai periculos decât...”
Publicat pe 07.02.2023 la 10:43 Actualizat pe 07.02.2023 la 10:43
Românii, în general, adoră să gătească mâncare în mult ulei, deoarece gustul este altfel. Ei bine, cu toate că este și mai ușor de gătit, această mâncare nu este la fel de sănătoasă. Iată ce se întâmplă în corpul tău când consumi mâcare făcută în mult ulei! Medicii trag un semnal de alarmă!
- Ce se întâmplă în corpul tău când consumi mâcare făcută în mult ulei
- Medicii trag un semnal de alarmă
Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău când consumi mâcare făcută în mult ulei? Ei bine, pentru această problemă, medicii trag un semnal de alarmă. De ce să nu mănânci mult ulei.
Ce se întâmplă în corpul tău când consumi mâcare făcută în mult ulei
Mâncarea făcută în mult ulei înlătură protecția naturală în fața aterosclerozei, mai exact, ea distruge colesterolul care este bun. Colesterol care este bun se produce în ficat și în intestinul subțire.
Anca Sima, membru al Academiei Române, trage un semnal de alarmă pentru persoanele care mănâncă în exces preparate făcute în ulei. Anca Sima a declarat că astfel de hrană este mai periculoasă decât zahărul.
Colesterolul bun, HDL colesterol, nu își face treaba în momentul în care nu se opune formării plăcii de colesterol în vasele de sânge ale organismului. Astfel, acest lucru se întâmplă atunci când mănânci preparate care au ulei în exces.
Ce a explicat Anca Sima
Mai mult decât atât, acad. dr. Anca Sima, Institutul de biopatologie celulară, a mai declarat că atunci când facem mișcare, cantitatea de colesterol crește, ceea ce este foarte bine, însă contează foarte mult și alimentația.