Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci doi kiwi cu coajă în fiecare zi. Beneficiile pe care le aduce acest fruct asupra sănătății tale
Publicat pe 29.05.2024 la 08:56 Actualizat pe 29.05.2024 la 08:56
Dacă și tu iubești kiwi, atunci ar fi timpul să-l consumi mai des, deoarece aduce o mulțime de beneficii asupra sănătății tale. Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci doi kiwi cu coajă în fiecare zi!
- De ce ar trebui să mănânci doi kiwi cu coajă în fiecare zi
- Acest fruct aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate
Kiwi-ul aduce numeroase beneficii pentru sănătatea corpului uman. Acest fruct este extrem de benefic și ar trebui să-l consumi mai des. Iată de ce!
Motivul pentru care ar trebui să mănânci doi kiwi cu coajă în fiecare zi
Consumarea a doi kiwi pe zi, cu tot cu coajă, poate aduce numeroase beneficii sănătății tale, contribuind în special la detoxifierea estrogenului. Studiile recente au demonstrat că acest fruct joacă un rol semnificativ în gestionarea constipației și a sindromului de colon iritabil cu fenotip de constipație.
Un studiu efectuat pe adulți sănătoși și pe cei cu sindrom de colon iritabil predominant în constipație a arătat că, după consumul a doi kiwi cu coajă pe zi, timp de patru săptămâni, frecvența scaunelor a crescut, iar timpul de tranzit colonic s-a redus.
Pentru detoxifierea estrogenilor, este esențial să ai un tranzit intestinal regulat, de preferat unul sau două scaune spontane pe zi, fără a fi nevoie de stimulente precum cafeaua sau ceaiurile laxative.
Lipsa unui tranzit regulat poate împiedica eliminarea corectă a hormonilor, toxinelor și a altor substanțe nocive, pe care ficatul tău încearcă să le neutralizeze. Atunci când nu ai un tranzit zilnic adecvat, toxinele și hormonii se pot acumula în stratul de celulită de pe coapse.
Astfel, doi kiwi cu coajă pe zi poate avea efecte benefice asupra sănătății tale digestive și hormonale, contribuind la un tranzit intestinal regulat și la detoxifierea organismului.
Kiwi aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate
Efectele laxative ale kiwi-ului sunt datorate combinației dintre conținutul ridicat de fibre și apă, precum și prezenței enzimei actinidaină.
Actinidaina este o enzimă proteolitică, ceea ce înseamnă că îmbunătățește digestia proteinelor, fiind prezentă și în alte fructe, precum ananas, mango, banane, smochine și papaya. Există capsule masticabile din kiwi liofilizat care conțin actinidaină, polifenoli vegetali, fibre alimentare, carbohidrați și oligozaharide.
Cu toate acestea, în loc de suplimente, este recomandat să consumi pur și simplu doi kiwi pe zi, ca desert după mese proteice sau ca adaos în salate. Fructele acrișoare bogate în vitamina C, precum kiwi, echilibrează gustul mâncărurilor și aduc un plus de nutrienți.
Citește și: Tartă cu căpșuni atât de simplă că o poate face și un copil. Doar câteva ingrediente sunt necesare