Tartă cu căpșuni atât de simplă că o poate face și un copil. Doar câteva ingrediente sunt necesare
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.05.2024 la 20:30
Actualizat pe 23.05.2024 la 20:30
Tarta cu căpsuni este unul dintre cele mai delicioase deserturi diun această perioadă a anului, când ai ocazia să gătești cu fructe proaspete și dulci. Se prepară din doar câteva ingrediente ieftine și în câteva minute. Iată cum să gătești o tartă cu căpșuni simplă.
- Cea mai ușoară rețetă de tartă cu căpșuni
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente
Luna mai vine cu multe beneficii pentru cei care iubesc deserturile, căci fructele proaspete și delicioase se găsesc peste tot. De această dată, vedeta este tarta cu căpșuni, pregătită din doar patru ingrediente. Este aromată, cremoasă și are deloc costitisotare.
Cea mai simplă rețetă de tartă cu căpșune
Tarta cu căpșune se gătește din doar câteva ingrediente și nu necesită foarte mult timp. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că vei avea suficient timp să o lași să se răcească după ce ai gătit-o. De asemenea, este recomandat să ai la îndemână o tavă de tartă detașabilă.
Ingrediente
- 500 de grame de căpșuni
- 180 de grame de zahăr tos
- 50 de grame de zahăr pudră
- 2 ouă
- 60 de grame de zahăr
- 60 de grame de făină
- unt
- coaja rasă de la lămâie
- 400 ml smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
- opțional o esență de vanilie
Mod de preparare
Se taie felii căpșunile și se pun într-un bol alături de zahărul tos, iar mai apoi se lasă la frigider până se topește zahărul. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Într-un bol mare se adaugă ouăle, coaja rasă de la lămâie, praful de zare și zahărul și se mixează. Se adaugă și făina.
Se pregătește o tavă tapetată cu unt, în care se toarnă compoziția pentru blat și se coace timp de 15 minute, iar mai apoi se lasă la răcit.
Pentru cremă se bate smântâna, se adaugă zahărul pudră și la final puțină esență de vanilie, în funcție de cât de aromată îți dorești să fie.
Se ia jumătate din amestec și se întinde uniform peste blatul copt, peste care se pun apoi căpșunile, apoi la final cealaltă de jumătate de amestec din smântână. Se decorează și se bagă la frgidier timp de minim 4 ore.
Cum poți înlocui ingredientele dacă nu le ai pe toate în casă
Vestea bună este că tarta este unul dintre cele mai versatile deserturi, astfel că poți să schimbi ingredientele în funcție de preferințe sau de ceea ce ai deja în casa ta. Așasar, dacă vrei să urmezi aceeași rețetă, dar cu fructe diferite, cele care s-ar potrivi ar fi fructele de pădure. Iată aici reteța de tartă cu fructe de pădure care te-ar putea ajuta.
De asemenea, aceeași tartă poate fi gătită și cu cremă de mascarpone și cireșe. Este foarte cremoasă și delicioasă.
Trucuri pentru o tartă cu căpșuni delicioasă
Deși rețeta este foarte ușoară, există câteva trucuri de care este important să ții cont, pentru a te asigura că totul merge așa cum își dorești. De exemplu, este recomandat să lași căpșunile într-un bol cu zahăr până când acestea se storc de siropul pe care îl au. În acest fel tarta va fi mai aromată.
De asemenea, pentru o cremă omogenă și fără cocoloale, este recomandat să cerni făina treptat, în timp ce amesteci incet.
Citește și: Rețetă de tartă cu cireșe. Desert delicios pentru zilele de vară