Tartă cu cremă de mascarpone și cireșe. Rețeta pas cu pas
Publicat pe 28.06.2022 la 15:47 Actualizat pe 28.06.2022 la 15:47
Cireșele sunt la mare căutare în această perioadă a anului, astfel că este timpul să profiți de ele așa cum se cuvine. Noi ți-am pregătit rețeta de tartă cu mascarpone și cireșe, fiind un desert care se prepară ușor, iar gustul este unul inconfundabil. Trebuie să o încerci și tu, dacă vrei să îți delectezi papilele gustative!
- Tartă cu cremă de mascarpone și cireșe pas cu pas
- Cum arată lista ingredientelor
Tartă cu cremă de mascarpone și cireșe
Vara este sezonul estival în care numeroase gospodine aleg să se bucure de fructele de pe piață și de legume de asemenea, astfel că acum este timpul să dăm uitării deserturile pe bază de ciocolată și să ne bucurăm de exemplu de o tartă cu mascarpone și cireșe.
Se prepară într-un timp scurt, asta dacă urmezi cu mare atenția pașii de mai jos, iar gustul o să fie unul surprinzător de bun.
Ingrediente:
Aluat:
- 300 gr de făină
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 ou de mărime medie
- un praf de sare
- puțin unt pentru uns forma de copt
Pentru cremă și decor:
- 250 gr mascarpone
- 250 gr frișcă îndulcită
- 1 păstaie de vanilie
- 1 praf de sare
- 250 gr cireșe fără sâmburi
- 100 gr zahăr
- 1 linguriță de amidon
Mod de preparare:
Este o tartă cu un gust unic, însă pentru a ajunge să îți delectezi papilele gustative cu ea trebuie să respecție o serie de pași esențiali. Începem cu blatul, astfel că trecem făina prin sită într-un bol încăpător, adăugăm sarea și zahărul pudră și amestecăm bine ingredientele.
În mijloc adăugăm oul, untul rece tăiat în cuburi și amestecăm toate ingredientele până când obținem un aluat sfărâmicios. Împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru o oră, iar între timp pornim cuptorul la 200 de grade Celsius să se încingă.
După ce timpul s-a scurs, ungem interiorul formei de copt cu puțin unt moale, întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu dimensiuni mai mari decât ale formei de copt, apoi îl transferăm în interiorul formei de copt și modelăm pereții formei de copt într-un strat uniform.
Se lasă la cuptor pentru 12-15 minute la 200 de grade Celsius, iar după acest timp îl lăsăm să se răcească în forma de copt și pregătim cireșele și crema de mascarpone. Amestecăm cireșele cu zahărul într-o oală potrivită și le lăsăm până când se formează sirop, apoi le fierbem pentru 10-12 minute.
Le scurgem, iar peste siropul rezultat adăugăm puțin amidon și îl mai fierbem câteva minute, apoi îl lăsăm la răcit. Între timp, amestecăm mascarponele cu miezul păstăii de vanilie și un praf de sare, adăugăm frișca bătută și omogenizăm crema, lăsând-o la rece până când se răcesc aluatul de tartă și siropul de cireșe.
Întindem crema de mascarpone în interiorul tartei și înfigem cireșe din loc în loc, iar deasupra picurăm din sirop și marmorăm crema cu acesta. Se lasă la rece două ore, iar apoi poate fi servită alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Tartă cu cremă de citrice și bezea. O rețetă răcoritoare și savuroasă