Ce se întâmplă în corpul tău dacă vei consuma zilnic ceai verde. Beneficiile pe care le conține băutura
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 21.10.2023 la 11:21
Actualizat pe 21.10.2023 la 11:21
Ceaiul verde e cunoscut și consumat în întreaga lume datorită beneficiilor pe care le oferă organismului. El este un puternic antioxidant și te ajută să ai o sănătate de fier.
- Ce beneficii are ceaiul verde
- Ce se întâmplă dacă îl vei consuma zilnic
Ceaiul verde este cunoscut la nivel mondial și este consumat încă din cele mai vechi timpuri. Își are origine în Asia, dar în prezent, toată lumea se poate bucura de beneficiile pe care le oferă organismului. Este bogat în antioxidanți și substanțe nutritive, astfel că se recomandă să fie consumat zilnic.
Beneficiile ceaiului verde
Antioxidanți puternici: Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, cum ar fi catechina numita epigalocatechinagalat (EGCG), care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Îmbunătățirea sănătății inimii: Consumul regulat de ceai verde poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") și a tensiunii arteriale, ceea ce contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Controlul greutății: Ceaiul verde poate ajuta la accelerarea metabolismului și la arderea grăsimilor, făcându-l un supliment util în eforturile de control al greutății.
Protecția împotriva diabetului: Există dovezi că ceaiul verde poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate contribui la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control.
Efecte anticancerigene: Unele cercetări sugerează că consumul regulat de ceai verde poate fi asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, prostate sau plămâni.
Sănătatea creierului: Ceaiul verde conține cofeina în cantități mai mici decât cafeaua, dar poate ajuta la stimularea funcției cognitive, creșterea atenției și îmbunătățirea stării de spirit.
Protecția hepatică: Ceaiul verde poate ajuta la protejarea ficatului de leziuni și poate promova sănătatea hepatică în general.
Sănătatea orală: Substanțele din ceaiul verde pot ajuta la reducerea creșterii bacteriilor care cauzează carii dentare și pot îmbunătăți starea generală a sănătății orale.
Reducerea stresului și a anxietății: Ceaiul verde conține L-teanină, o substanță care poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, fără a provoca somnolență.
Proprietăți antiinflamatorii: Consumul de ceai verde poate ajuta la reducerea inflamației în corp, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea generală.
Când se poate consuma ceaiul verde
Ceaiul verde conțin cofeină și dacă îl vei consuma prea târziu, organismul va primi o doză mare de energie, astfel că nu vei adormi prea curând. Poate fi băut de dimineață, în loc de cafea pentru o doză de energie încă de la prima oră.
Dacă îl vei consuma după mese, băutura va contribui la digestie și concentrare. Este ideală și pentru antrenamente, fiindcă îți va oferi un impuls și o stare de bine, înainte de a ajunge la sala de fitness.
CITEȘTE ȘI: Trei băuturi cu care poți să înlocuiești cafeaua. Sunt mai delicioase și mai sănătoase pentru organism