Cele două ingrediente pe care este bine să le pui în țuica fiartă. Așa băutura va avea parte de o aromă mai intensă
Publicat pe 07.12.2023 la 10:17 Actualizat pe 07.12.2023 la 10:17
În această perioada, țuica este una dintre cele mai căutate băuturi alcoolice tradițional românești. Aceasta este, de fapt, o băutură obținută prin fermentarea și distilarea sucului de fructe, însă vorbim în special de prune sau mere. Adesea, țuica este consumată în sezonul rece. Iată ce să pui în țuica fiartă ca să iasă cu o aromă intensă!
- Ce să pui întotdeauna în țuica fiartă ca să iasă cu o aromă intensă
- Cele două ingrediente care o parfumează și îi dau un gust mai bun
Despre țuică știm că aceasta este o băutură alcoolică tradițională originară din România. Această băutură se obține prin fermentarea și distilarea prunelor. Totodată, acest proces de producție implică zdrobirea fructelor, fermentarea sucului rezultat, iar apoi distilarea în cazane de cupru sau alte recipiente.
Ce să pui în țuica fiartă ca să iasă cu o aromă intensă
Mai mult decât atât, secretele acestei băuturi delicioase constau în alegerea unor fructe extrem de coapte și dulci, care mai apoi sunt apoi lăsate să fermenteze cel puțin două luni.
Pe internet există o mulțime de rețete de țuică fiartă și combinații de ingrediente din care se poate prepara această băutură.
În acest fel, cei care prepară această băutură și vor o aromă intensă, de fructe, foarte dulce, pot opta pentru miere, gutui sau orice alte fructe care au un gust bun. În schimb, nu trebuie să uitați nici de piper, ingredientul care dă băuturii și mai multă tărie, dar și un gust ușor picant, potrivit pentru această băutură.
Ingrediente pentru țuica fiartă
- 150 ml țuică;
- 2 linguri zahăr sau miere;
- 10 boabe piper;
- 3 felii de gutuie;
- 3 felii de măr.
CITEȘTE ȘI: De ce iese țuica acră sau tulbure. Greșeli pe care le fac adesea românii