De ce iese țuica acră sau tulbure. Greșeli pe care le fac adesea românii
Publicat pe 18.10.2023 la 15:12 Actualizat pe 18.10.2023 la 15:12
Țuica este o băutură alcoolică cunoscută de toți românii, dar nu numai, pentru că și străinii care ajung la noi rămân fascinați de gustul acestei băuturi. Cu toate acestea, nu mulți știu cum trebuie preparată pentru a avea un gust delicios și a se bucura de ea cât mai mult timp. Noi îți vom explica mai jos de ce iese țuica acră sau tulbure. Iată câteva greșeli pe care le fac adesea românii!
- Motivul pentru care iese țuica acră sau tulbure
- Greșeli făcute des de români
Este sezonul în care se prepară țuică, iar românii o pun la cămară pentru a se bucura de ea și în alte sezoane. Pentru a te bucura de o băutură alcoolică limpede, noi îți vom spune de ce iese acră, amară sau tulbure. Ce greșeli fac oamenii la prepararea acestei băuturi.
De ce iese țuica acră sau amară
Țuica poate ieși acră sau amară dacă alegi fructe acide. Pentru a preveni să se întâmple acest lucru și să te bucuri de o țuică delicioasă pe tot timpul toamnei și iernii trebuie să verifici calitatea fructelor, să te asiguri că procesul de fermentație este realizat așa cum trebuie și să faci distilarea în condiții igienice.
Dacă nu urmărești toți acești pași simpli de mai sus, atunci țuica pe care o prepari va avea un gust acru sau amar.
Ce înseamnă daca îți iese țuica tulbure
Țuica poate ieși tulbure din cauza faptului că este depozitată în frigider. Această băutură alcoolică trebuie ținută la temperatura camerei sau într-un loc mai călduros din cămară, nu unde este foarte rece. De asemenea, distilatele care conțin mai puțin de 45% alcool se tulbură foarte repede, astfel că oamenii trebuie să fie foarte atenți la acest aspect atunci când pregătesc țuică.
Și asta nu este tot! La turnarea țuicii în sticle, aceasta trebuie să aibă 20 de grade Celsius. În caz contrat, această băutură alcoolică se va tulbura.