Cele mai bune ceaiuri pentru digestie
Publicat pe 06.11.2020 la 14:58 Actualizat pe 06.11.2020 la 15:17
Detoxifierea după mesele copioase de sărbători, bogate în grăsimi şi prăjeli este la îndemâna oricui. Daca vrei sa ai un sistem digestiv sanatos, iar ca digestia ta să se desfășoare în mod normal, medicii recomandă să beți.. ceaiuri!
- Cum poate ajuta ceaiurile la digestie
- Care sunt cele mai bune ceaiuri
Indigestia, constipația, balonarea sau bolile gastro-intestinale sunt doar câteva dintre problemele legate de sistemul digestiv. Dieta, stilul de viață și stresul zilnic sunt principalele aspecte care afectează funcționarea normală a sistemului digestiv.
După fiecare masă, consumaţi o cană cu ceai cald fără zahăr pentru a vă ajuta digestia. Iată ce plante nu trebuie să-ţi lipsească din casă.
Ceaiuri pentru constipație
Ceai negru, ceai verde sau cafea conțin în mod natural cofeină, care este un stimulent care poate accelera mișcările intestinale la mai mulți oameni. Oamenii beau adesea aceste băuturi dimineața pentru a se trezi și a încuraja mișcările intestinului. Atenție însă, cofeina poate avea un efect negativ asupra persoanelor sensibile!
Ceaiuri pentru balonare și eliminarea gazelor
Ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestate de studii de specialitate. De la susținerea imunitatii împotriva unei varietăți de bacterii pana la intensificarea metabolismului, ghimbirul este un ajutor de nadejde într-o serie de afecțiuni cu care mulți dintre noi ne-am confruntat. Printre altele, ceaiul din ghimbir previne balonarea şi flatulenţa! De asemenea, are rol anti-vomitiv.
Mușețelul - o cană de ceai de muşetel, caldă, luptă împotriva arsurilor stomacale, balonării şi durerilor de stomac.
Ceaiuri pentru diaree
Infuzia de mentă poate, de asemenea, promova digestia, combate diareea și ameliora durerile iritante de stomac. Medicii previn consumul în acces, pentru că poate duce la constipație
Totodată, ghimbirul poate ajuta și la diaree! Ghimbirul este extrem de eficient întrucat reduce crampele abdominale, care sunt destul de severe.
Ceaiuri pentru disfagie
Mușețelul este o plantă cunoscută, parfumată, folosită în ceaiuri pentru efectele sale calmante asupra corpului. Consumul unei cești de ceai de mușețel după mâncare sau spre sfârșitul zilei poate ajuta la calmarea mușchilor și la accelerarea timpului dintre o masă și o mișcare intestinală.
Ceaiuri pentru colon iritabil
Ceaiul din frunze de fructe de pădure - Ceaiul din frunze de căpșuni, zmeură sau mure conține o substanță numită tanin, care reduce inflamația și vindecă diareea.
Mușețelul este de asemenea bun și pentru persoanele cu colon iritabil. El poate fi consumat fie sub formă de ceai, fie ca supliment alimentar. Poate reduce inflamațiile intestinale și ameliora crampele, deci este potrivit în special pentru diaree cauzată de sindromul intestinului iritabil.
Citește și: Cine trebuie să ia suplimente cu vitamina D și în ce cantitate