Cele mai bune siropuri naturale pentru tuse. Le poți prepara la tine acasă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 19.02.2024 la 20:53
Actualizat pe 19.02.2024 la 20:53
În timpul iernii, tot mai multe persoane se confruntă cu răceală și cu simptome neplăcute. Dacă resimți tuse și niciun remediu nu a funcționat, siropul natural poate fi o soluție pentru tine. Cu ajutorul unor ingrediente simple îți poți pregăti cele mai benefice remedii care te vor ajuta cu această problemă.
- Cele mai bune siropuri naturale pentru tuse
- Le poți prepara la tine acasă
Suntem în perioada de răceli și gripe, iar simptomele sunt tot mai evidente. Tusea este neplăcută, dar există siropuri naturale pe care le poți prepara pentru calmarea gâtului. Ai nevoie de câteva ingrediente simple iar pregătirea este foarte simplă. Se poate depozita în frigider și rezistă timp de câteva zile.
Sirop de tuse cu miere și lămâie
Ingrediente
- 1 cană de miere de albine
- Sucul de la 2-3 lămâi proaspete
- 1-2 linguri de ghimbir ras sau felii subțiri de rădăcină de ghimbir proaspătă (opțional)
Încălzește mierea într-o cratiță la foc mic. Adaugă sucul de lămâie și ghimbirul ras sau felii de ghimbir (dacă folosești). Amestecă bine și lasă compoziția să fiarbă ușor timp de 5-10 minute.
Scoate cratița de pe foc și lasă siropul să se răcească. Strecoară siropul și depozitează-l într-un borcan închis la frigider. Poți lua 1-2 lingurițe de sirop de 2-3 ori pe zi sau conform necesităților pentru a ameliora tusea.
Sirop de tuse cu miere și ceapă
Ingrediente
- 1-2 cepe mari, tăiate cubulețe sau feliate
- 1 cană de miere de albine
Pune ceapa tăiată într-un borcan de sticlă și acoper-o cu miere. Lasă borcanul să stea timp de 8-12 ore sau peste noapte pentru a permite ca mierea să extragă substanțele active din ceapă.
Strecoară siropul și depozitează-l într-un borcan închis la frigider. Administrează 1-2 lingurițe de sirop de 2-3 ori pe zi sau conform necesităților pentru a ameliora tusea.
Ce beneficii are mierea pentru gât
Mierea are proprietăți antibacteriene și antivirale puternice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene și virale care pot afecta gâtul. Are un efect calmant asupra gâtului iritat și inflamat. Aceasta poate ajuta la reducerea durerii și disconfortului asociate cu durerile de gât.
Alimentul conține compuși antiinflamatorii care pot reduce inflamația în gât și pot ajuta la vindecarea mai rapidă a țesuturilor inflamate. Consumul de miere poate ajuta la hidratarea gâtului și a mucoaselor, ceea ce poate fi util în cazul gâtului uscat sau iritat. Ajută la fluidificarea mucusului în gât și la eliminarea acestuia, ceea ce poate fi util în cazul tusei și congestiei.
Consumul regulat de miere poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, crescând rezistența organismului la infecții și ajutând la prevenirea recurențelor problemelor de gât.
CITEȘTE ȘI: Leacul care te scapă de bronșită. Sfaturile oferite de Lidia Fecioru: "Face foarte bine după o tuse grea"