Churros cu sos de ciocolată. O rețetă delicioasă pentru întreaga familie
Publicat pe 04.05.2023 la 20:22 Actualizat pe 04.05.2023 la 20:22
Te gândești să prepari ceva delicios pentru tine și cei dragi, dar chiar nu mai ai idei? Ei bine, churros cu sos de ciocolată poate fi alegerea potrivită pentru întreaga familie. Iți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas.
110 g unt
două ouă
130 g făină
un praf de sare
230 ml apă
20 g zahăr
Ingrediente sos de ciocolată
100 g ciocolată la alegere
150 ml smântână pentru frișcă
Ingrediente zahăr aromat
două lingurițe de scorțișoară
100 g zahăr
Modul de preparare
Mai întâi se amestecă zahărul și scorțișoara și se lasă deoparte. Puneți într-o cratiță untul, apa, sarea și zahărul și încălziți până când apa dă în clocot și untul se topește. Adăugați făina după ce toată făina este amestecată.
Amestecați cu o lingură de lemn, reduceți focul la mic și așteptați 1 minut pentru ca aluatul să se usuce puțin. Nu uitați să îl întoarceți constant. Se dă deoparte și se lasă să se răcească timp de 2-3 minute. Apoi, adăugați ouăle pe rând și amestecați după fiecare ou până când ouăle sunt complet încorporate. Folosiți un bici pentru a face acest lucru.
Avem nevoie de pos și dui pentru a forma aluatul de churros. Se prăjesc în ulei sau în cuptor. Porniți cuptorul la 190°C. Așezați o bucată de aluat de 10 cm sau o bucată rotundă de aluat pe o bucată de hârtie degresată. Coaceți în cuptor timp de aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc frumos. Verificați gradul de coacere și gustați.
Lăsați să se odihnească timp de 2-3 minute dacă este necesar. Pentru prăjire, se încinge uleiul, se adaugă 10 cm de aluat și se prăjește la foc mediu până când devine auriu. Imediat ce îl scoateți, treceți-l prin amestecul de zahăr și scorțișoară și turnați-l peste sosul de ciocolată. Puneți crema pe plită și opriți focul chiar înainte de a da în clocot.
Dați deoparte și adăugați ciocolata mărunțită fin, lăsați-o timp de două minute, apoi amestecați cu un tel până se topește. Se lasă sosul să se îngroașe după ce se răcește.
Citește și: Rețetă de chec cu cașcaval. Gustarea cu care îi vei surprinde pe cei dragi