Coaja de lămâie și oțetul, ajutorul de nădejde al gospodinelor. La ce pot fi folosite în casă, pentru curățenie
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 07.01.2025 la 18:36
Actualizat pe 07.01.2025 la 18:41
Oțetul este folosit deseori de gospodine în casă, la curățenie. Este un dezinfectant natural, iar în combinație cu coaja de lămâie, te ajută să îți cureți toată locuința. Oțetul ajută și la eliminarea mirosurilor neplăcute din casă în combinație cu sare și bicarbonat de sodiu.
- Coaja de lămâie și oțetul, ajutorul de nădejde al gospodinelor
- Cum să îți cureți casa cu acest amestec
Pe lângă că este folosit în bucătărie, oțetul este bun și la curățenie, asta pentru că are proprietăți antimicrobiene. Acționează ca un dezinfectant natural și poate fi folosit în mai multe feluri în locuință, împreună cu coaja de lămâie.
La ce pot fi folosite coaja de lămâie și oțetul în casă
Coaja de lămâie și oțetul te ajută să faci lună masa sau chiuveta ori alte zone pe care trebuie să le cureți. În acest caz, se taie coaja de la o lămâie și se pune într-un recipient. Peste ea se toarnă oțet alb, iar amestecul trebuie lăsat câteva zile deoparte, ca mai apoi să fie folosit pentru a curăța suprafețele din casă.
Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a curăța bucătăria. Este bine să fie utilizat în combinație cu oțetul alb și să se facă un amestec lăsat pentru câteva zile, iar mai apoi turnat într-un pulverizator.
Amestecul de oțet și suc de lămâie te ajută să cureți aparatul de cafea, cuptorul cu microunde, gresia și faianța. Același amestec poate fi folosit și pentru a curăța baia. Oțetul alb poate fi folosit și pentru a curăța mobila. Este recomandat să fie utilizat împreună cu apă călduță.
La ce mai poate fi folosit oțetul alb
Oțetul alb ajută și la curățarea frigiderului. Se face un amestec din jumătate de oțet și apă caldă, iar în acest fel te asiguri că sunt eliminate și mirosurile neplăcute. Mai este bun și pentru a curăța ceștile de cafea, amestec în care poate fi pus și bicarbonat de sodiu pentru a fi sigur că toate petele sunt eliminate.
Pentru a îndepărta petele de pe covor, este bine să se folosească două linguri de oțet și sare sau bicarbonat de sodiu. Cu pasta care se obține se freacă petele, iar mai apoi se lasă la uscat.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă dimineața bei apă cu lămâie în loc de cafea. Ce spun specialiștii