Cu ce să înlocuiești cartoful. Este o alternativă mult mai sănătoasă și plină de nutrienți
Publicat pe 28.12.2023 la 10:53 Actualizat pe 28.12.2023 la 10:53
Cartoful reprezintă un aliment de bază în dieta românilor, însă poate avea efecte negative asupra pancreasului, poate crește nivelul glicemiei și poate contribui la îngrășare. Cu toate acestea, există o alternativă mult mai sănătoasă și plină de nutrienți. Iată cu ce să înlocuiești cartoful!
- Cel mai bun înlocuitor al cartofului
- Cu ce să înlocuiești această legumă
În rândurile de mai jos îți vom explica cu ce să înlocuiești cartoful. Este importantă evitarea consumului excesiv de carbohidrați, iar înlocuitorul acestei legume este mult mai sănătoasă și plină de nutrienți.
Cu ce să înlocuiești cartoful
Onco-nutriționistul Marius Văduva a dezvăluit care este cel mai adecvat înlocuitor al cartofului. Expertul în nutriție a subliniat importanța evitării consumului excesiv de carbohidrați și a sugerat înlocuirea cartofilor cu opțiuni alimentare mai sănătoase. Cartoful dulce este mult mai bun ca cel normal.
De ce să nu consumi atât de des cartofi
Consumul frecvent de cartofi obișnuiți, care sunt bogati în amidon, poate contribui la riscul de a dezvolta diabet. Marius Văduva face o distincție între cartofii movi sau dulci, care sunt percepuți ca fiind mai nutriționali, și cartofii obișnuiți, care sunt considerați cei mai încărcați cu amidon și asociați cu potențialul de a crește riscul de diabet.
De asemenea, există o legătura dintre consumul frecvent de cartofi și riscul de diabet, iar onco-nutriționistul sugerează că oamenii care mănâncă des astfel de alimente, în special în contextul fast food-urilor, ar putea avea un risc crescut de a dezvolta diabet într-un interval relativ scurt de timp.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de cătușnică. Beneficii pentru sănătate