Cu ce să înlocuiești sarea din mâncare. Condimente sănătoase care dau gust
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 18.01.2023 la 14:34
Actualizat pe 18.01.2023 la 14:34
Sarea este nelipsită din preparatele românilor dar, consumată într-o cantitate mare, ea poate să dăuneze. Există câteva condimente și alimente care o pot înlocui, dar gustul va fi unul de senzație. Dacă le folosești, vei uita de sarea în bucate.
- Cu ce să înlocuiești sarea din mâncare
- Condimente sănătoase care dau gust
Nu există niciun preparat în care să nu adăugăm sare pentru a-i oferi un gust mai bun. Românii au un regim alimentar bogat în acest condiment, iar acest lucru ar putea să dăuneze pe viitor. Există câteva ingrediente cu care o poți înlocui, iar rezultatul să fie la fel de savuros.
Cu ce condimente poți să înlocuiești sarea
Medicii recomandă consumul de alimente cu cât mai puțină sare deoarece ea poate să ne afecteze. Condimentele au un rol important în alimentația unei persoana, oferind un gust savuros, dar și numeroase beneficii organismului.
Piperul oferă un gust picant și ajută la circulația sângelui și la sănătatea inimii.
Tarhonul poate fi folosit simplu direct pe fripturi sau în diverse tocături.
Pătrunjelul are un gust proaspăt și poate fi inclus în toate mâncărurile, de la ciorbă, tocană sau salată.
Cimbrul oferă o aromă aparte mai ales preparatelor din carne. Dacă nu l-ai folosit până acum nu știi ce pierzi. Cu ajutorul său, vei folosi sarea cât mai rar sau deloc.
Chimenul se poate adaugă în sosuri, supe sau în salate din crudități.
Alte alimente cu care poți înlocui sarea în preparate
Pe lângă condimente, există și câteva alimente care pot înlocui sarea într-un mod foarte simplu. Aceasta este implicată în mai multe procese ale organismului, de la inima la creier sau mușchi.
Lămâile sunt mai sănătoase decât sarea. Zeama fructului păcălește papilele gustative și dă impresia că mâncarea este mai sărată. Acrește orice preparat și îi oferă o aromă mult mai bună, care nu se poate obține doar cu ajutorul sării.
Oțetul de mere reușește să înlocuiască perfect sarea. El se poate adăuga în salate, supe, ciorbe sau pentru a marina carnea. Se poate folosi și oțetul din vin, dar este mai tare și poate duce la probleme cu digestia.
CITEȘTE ȘI: Ciorbă prea sărată? Ce poți face dacă ai pus prea multă sare în mâncare