Cum poți să prepari maioneza de post. Rețete pentru toate gospodinele
Publicat pe 01.12.2020 la 20:32 Actualizat pe 01.12.2020 la 20:32
Vă este dor de delicioasa maioneză, dar, în același timp doriți să țineți post? Dacă vă doriți o masă tradițională românească, nu are cum să lipsească faimoasa salată de beouf. Maioneaza așa cum o cunoaștem, făcută din gălbenuș de ou, are și ea variante vegane, la fel de gustoase. Noi vă arătăm cum puteți prepare trei dintre acestea, simplu și rapid.
- Cum se prepară maioneza de post
- Trei rețete simple și rapide.
- Maioneza vegană, la fel de gustoasă precum cea tradițională.
Deși ne aflăm în plin Post al Crăziunului, nu ar trebui să ne refuzăm anumite plăceri culinare. Maioneaza este un ingredient nelipsit al mai multor salate cărora le dă savoare și nu numai. Este timpul să descoperim noi rețete și să ne bucurăm de ea, într-o altă formă.
Maioneză de post cu pufuleți
Ingrediente
1 pungă pufuleți
2 lingurițe de muștar
o linguriță de zeamă de lămâie (se poate adăuga și mai mult, în funcție de preferințe)
puțină sare
puțină apă pentru a lega pufuleții
200 ml ulei
Cum se prepară maioneza de post cu pufuleți
Pufuleții se pun într-un bol și se fărâmițează cu mâna. Se adaugă puțină apa, pentru a se lega, până când aceștia devin o cremă omogenă. Se amestecă cu mixerul bine, alături de muștar, zeamă de lămâie și ulei. Uleiul se toarnă puțin câte puțin.
Toate ingredientele trebuie să devină o pastă omogenă
Sarea se afaugă la final, după gust. Maioneza este ideală pentru diverse salate precum cea de beouf sau de vinete.
Dacă la început se obține o compoziție prea tare, se mai poate adăuga puțină apă.
Maioneză de post cu muștar
Ingrediente pentru maioneza de post cu muștar
3 linguri de muștar
100 ml de ulei
oțet
Mod de preparare
Muștarul se subțiază cu puțin oțet, apoi se adaugă treptat uleiul, frecând încontinuu. La acest sos se poate adăuga o linguriță de zahăr.
Maioneză de post din cartofi
Ingrediente
2 cartofi
o ceașcă de ulei
zeama de la o lămâie
muștar
sare și piper
Cum se face maioneza de post din cartofi
Cartofii se curăță, se fierb foarte bine în apă cu sare. După ce au fiert, cartofii puțin călduți se fărâmă și se adaugă puțin câte puțin uleiul, zeama de lămâie și muștarul. Se potrivește de sare și piper. În loc de cartofi se poate folosi o țelină mare.
Sursa: food-retail.agrointel.ro
CITEȘTE ȘI: Sarmale de post. 3 rețete delicioase și simple