Cum să cultivi usturoi, fără să îl sădești în pământ. Metoda care dă rezultate după doar 10 zile
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 20.09.2022 la 20:05
Actualizat pe 20.09.2022 la 20:05
Cu toții știm cât de dorit este usturoiul proaspăt, mai ales pentru savoarea pe care i-o dă mâncării. Din păcate, în unele momente ale anului acesta este din ce în ce mai greu de găsit, iar oamenii caută alternative, printre cel adus din alte țări. Gustul spune diferența, așadar, haideți să aflăm cum putem să ne bucurăm de gustul usturoiului proaspăt, cultivat chiar de noi înșine.
- Cum să cultivi usturoiul în casă
- Metodele care te ajută să te bucuri de usturoi și iarna
Cultivarea usturoiului este o activitate specifică celor care locuiesc la case și au grădini, însă acesta este foarte ușor de cultivat și dacă nu deții o curte. Deși pare greu de crezut, dar aceasta este o practică extrem de ușoară, care îi va aduce numai beneficii mâncării tale. Tot ce ai nevoie este un pervaz sau un balcon, și câteva ustensile.
Metode de cultivare a usturoiului în casă
Pentru oamenii care locuiesc la bloc, aceste metode pot deveni reale motive de bucurie. Dacă credeai că ai nevoie, neapărat, de o grădină, ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. Pentru a cultiva usturoiul în casă, ai nevoie de doar un pervaz sau balcon și de câteva ustensile care se găsesc în casa tuturor oamenilor.
Există multe metode prin care să cultivi usturoiul în casă, însă noi ți le vom prezenta pe cele mai eficiente dintre acestea. Aceste metode dau rezultate în doar 10 zile, iar apoi îți vei putea bucura familia cu mâncare care va avea o savoare deosebită, specifică celei din vară, când usturoiul proaspăt este în floare.
Metode de cultivare a usturoiului pe timp de iarnă
Pentru a cultiva usturoiul folosind prima metodă, ai nevoie de o sticlă de plastic. Tot ce trebuie să faci este să-i tai capul sticlei, pe care o vei umple apoi cu apă și vei pune o căpățână deasupra. Se vor ține în acest fel până vei observa apariția primelor rădăcini și lăstari verzi. După asta, poți să-l depozitezi într-un ghiveci, în care vor apărea după aproximativ 10 zile și firele verzi.
Cea de-a doua metodă necesită puțin mai mult timp alocat, însă este extrem de simplu. Trebuie doar să împarți bucata de usturoi în căței, să îi cureți de coajă. Aceștia se pun pe o farfurie și se pune apă, însă astfel încât să nu acopere usturoiul de tot. Va trebuie să verifici procesul de încolțire, iar pe măsură ce acesta încolțește, va trebui să mai adaugi apă. La distanță de 10 zile, vei putea să te bucuri de primele fire verzi. Apoi, acestea se mută într-un ghiveci.