Cum să protejezi căpșunile de dăunători. Secretul ieftin și eficient pentru fructe sănătoase și gustoase

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 17.06.2025 la 23:00
Actualizat pe 17.06.2025 la 23:00
Dacă te-ai săturat ca dăunătorii să îți distrugă căpșunile, atunci trebuie să asculți sfaturile unui grădinar experimentat. Există un truc eficient și accesibil pentru a le proteja. Ai nevoie de un element banal care va împiedica melcii, insectele și mucegaiul să ajungă la fructe, menținându-le curate și sănătoase până la recoltare.

Un grădinar a împărtășit soluția salvatoare pentru culturile de căpșuni
Profimediaimages.ro
- Un element banal ține insectele departe de căpșuni
- Trucul ieftin folosit de grădinarii experimentați
Căpșunile sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai populare fructe de vară. Succulente, versatile și delicioase ca atare sau adăugate la nenumărate rețete, de la deserturi la cocktailuri, nu este de mirare că acest fruct este unul dintre preferatele atâtor persoane. Din păcate, este popular și în rândul dăunătorilor.
Un element banal ține insectele departe de căpșuni
Un profesionist în grădinărit a împărtășit un sfat extraordinar pentru a te ajuta să păstrezi căpșunile neatinse de dăunători.
Grădinarul Glen, care împărtășește o serie de sfaturi și recomandări utile de grădinărit pe platforma de socializare TikTok, a postat recent un videoclip pentru a încerca să ajute oamenii să își păstreze căpșunile în cea mai bună formă.
Bărbatul arată cum pune pungile în jurul căpșunilor, folosind în același timp șnurul practic pentru a le ține închise. Astfel, căpșunile sunt inaccesibile, dar natura respirabilă a pungilor de organza permite totuși pătrunderea apei și a aerului, astfel încât căpșunile să poată continua să se coacă.
Beneficiile căpșunilor pentru sănătate
Căpșunile sunt un aliment cu glicemie scăzută, ceea ce înseamnă că au un efect redus asupra zahărului din sânge. Acest lucru le face o opțiune gustoasă pentru persoanele care doresc să își controleze sau să își reducă nivelul de glucoză.
Au mai puține calorii și zahăr decât fructele precum merele sau bananele, dar sunt bogate în fibre și alte substanțe nutritive esențiale.
Acestea se numără printre primele 20 de fructe cu un nivel ridicat de antioxidanți și sunt o sursă bună de mangan și potasiu.
Căpșunile au, de asemenea, minerale precum calciu, fier, potasiu, acid folic și magneziu, împreună cu antioxidanți numiți antocianine.
Citește și: Rețeta lui Jamie Oliver pentru înghețată de casă cu căpșuni. Desertul delicios pentru zilele de vară