Cum să slăbești, deși mănânci cartofi! Cum trebuie să îi gătești conform unui reputat nutriționist din Asia
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 24.01.2025 la 17:08
Actualizat pe 24.01.2025 la 17:08
De cele mai multe ori, în diete nu sunt recomandați cartofii. Cei prăjiți au, în general, cele mai multe calorii, de aceea nu sunt indicați dacă vrei să slăbești. Cartofii pot fi, totuși, consumați în cantități moderate dacă sunt fie fierți, fie pregătiți la cuptor.
- Cum poți să slăbești dacă mănânci cartofi
- Sfaturile unui nutriționist din Asia
Despre cartofi s-a crezut multă vreme că îngrășa și astfel nu sunt recomandați în diete. S-a spus că nu este bine să fie consumați pentru că determină creșterile bruște ale glicemiei și te vei simți lipsit de energie după ce îi consumi.
Vei fi tentat să mănânci mai mult. Chiar și așa, cartofii pot fi consumați inclusiv atunci când vrei să slăbești, doar că trebuie mai multă atenție la modul în care sunt pregătiți.
Cum să slăbești, deși mănânci cartofi
Un cunoscut nutriționist din Asia a explicat cum pot fi consumați cartofii, astfel încât să nu îngrașe. Este indicat să îi fierbi pentru 10-12 minute, iar mai apoi să îi lași să se răcească la temperatura camerei pentru 20-30 minute.
După jumătate de oră, este indicat să îi pui la cuptor pentru a obține o crustă crocantă sau îi gătești stir fry, care presupune o tehnică de gătire cu ajutorul cărora alimentele sunt prăjite folosind puțin ulei, dar încins. Este folosită mai des în țările din Asia și poate avea beneficii, mai ales asupra siluetei, căci alimentele nu sunt prăjite în mult ulei.
De ce este recomandat să consumi cartofii reci
Cartofii au puține calorii și dacă sunt fierți sau copți în coajă, iar mai apoi puși la frigider pentru cel puțin o zi. Dacă obișnuiești să îi gătești în coajă, trebuie să știi că adaugi și mai multe fibre.
Dacă, în schimb, îi pui la frigider pentru cel puțin o zi, amidonul se transformă și devine amidon rezistent, ceea ce înseamnă că sunt reduse caloriile cartofului.
În plus, există cercetări care arată că, de fapt, cartoful, atunci când s-a răcit, poate fi considerat superaliment, care poate ajuta la pierderea în greutatea, îți oferă energie și stimulează sistemul imunitar.
Citește și: Care este cea mai bună gustare fără zahăr, potrivit specialiștilor. Ce este recomandat să mănânci între mese