Cum să tratezi răul de mișcare la copii. Trei remedii naturale pe care trebuie să le știe părinții
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 31.03.2023 la 21:16
Actualizat pe 31.03.2023 la 21:16
În general, răul de mișcare este asociat unor mesaje confuze pe care le primește creierul și nu știe cum să le gestioneze. De aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi metode prin care poți să reduci aceste semnale.
- Cum să tratezi răul de mișcare la copii
- Trei remedii naturale pe care trebuie să le știe părinții
Specialiștii spun că foarte multe persoane sunt afectate de răul de mișcare, iar atunci când este vorba de copii, lucrurile devin mai complicate, asta pentru că nu au încă capacitatea de a distinge dintre mesajele pe care le transmite creierul.
Cu toate acestea, există câteva metode care te pot ajuta, atunci când te confrunți cu astfel de situații.
Cum poți gestiona răul de mișcare
Specialiștii spun că, deși există tratamente pe bază de pastile, în cazul copiilor nu este indicat să fie administrat, asta pentru că pot avea multe efecte secundare.
De aceea, experții vin cu o soluție simplă și anume cea în care se asigură că aerul pătrunde în interior. În acest fel, creierul este bine oxigenat și nu mai poate apărea senzația de disconfort sau simptomele asociate.
La fel de important este și dacă micuților li este atrasă atenția fără ca ei să realizeze acest lucru. Mai exact, dacă se uită pe geam sau la copaci, privirea este focusată pe elementele din exterior, ceea ce reduce disconfortul și așa reușești să „păcălești” creierul.
Specialiștii mai spun că este bine să fir privite obiectele din exterior și nu cele din interior, asta pentru că distanța mai mică nu permite la fel de bine concentrarea.
Gustările pot reduce starea de greață
În cazul copiilor de câțiva ani, specialiștii îi sfătuiesc pe părinți să nu uite de gustări, fie că este vorba de un fruct sau de un alt produs, dar în niciun caz alimente care conțin un număr mare de grăsimi sau produsele care au nevoie de un timp mai îndelungat pentru digestie.
Specialiștii mai spun că, în astfel de cazuri, implicarea micuților în mai multe activități îi poate ține ocupați, așa cum este atunci când li se citește o poveste sau ascultă un cântec. Creierul se va considera pe un singur lucru, reducând posibilitatea de a i se face rău.
Citește și: 5 alimente care îți distrug metabolismul. De ce nu ar trebui să le consumi