Cum să vopsești ouăle de Paște cu hârtie creponată. Trucul simplu și natural pentru o culoare intensă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 30.03.2023 la 14:28
Actualizat pe 30.03.2023 la 14:28
Paștele se apropie în curând, astfel că gospodinele caută cele mai bune soluții pentru a vopsi ouăle. Se poate folosi hârtie creponată, iar rezultatul va fi pe placul tuturor.
- Cum să vopsești ouăle de Paște cu hârtie creponată
- Trucul simplu pentru o culoare intensă
Se apropie Paștele, astfel că vopsirea ouălor este un obicei nelipsit. Gospodinele aleg cele mai frumoase culori pentru a se bucura de sărbătorile care vor urma. Dacă îți dorești să le colorezi într-un mod cât mai simplu și să lași vopseaua din supermarket deoparte, poți apela la următorul truc simplu.
Ouă vopsite cu hârtie creponată
Dacă te-ai săturat de culorile găsite pe rafturile magazinelor, poți apela la o idee inedită. Hârtia creponată este perfectă pentru vopsirea ouălor de Paște și ai nevoie de doar câteva „unelte”.
Hârtia creponată vă va scoate din impasul privind vopsirea ouălor. Dacă aveți copii mici, ei vor fi primi care își vor dori să vă ajute la acest procedeu. Nu este nimic complicat, iar, la final, ouăle vor avea o culoare frumoasă și nu există șansa să se coloreze și albușul.
Cum se vopsesc ouăle
Pentru a începe vopsirea ai nevoie de folie de aluminiu, hârtie creponată , o pensulă și un castron cu oțet.
Prima dată se vor fierbe ouăle, având grijă să nu le spargeți. Cel mai indicat este să fie pe foc timp de 10 minute. Când sunt gata, se începe vopsirea.
Se taie fâșii de 2-3 cm de hârtie, apoi se așează peste folia de aluminiu, într-un mod cât mai dezordonat. Modelul va fi unul inedit și se recomandă folosirea mai multor culori. La final se stropește cu puțin oțet, cu o pensulă.
Se ia câte un ou din cratiță și se pune în mijlocul hârtiei creponate și se împăturește folia de aluminiu. Se strânge bine la capăt și este important ca ouăle să fie fierbinți atunci când se împăturesc.
După ce s-a strâns bine folia de aluminiu peste ouă, se pun în cratiță cu apa fierbinte în care a fiert. Aveți grijă ca folia să fie strânsă bine fiindcă altfel ca topi hârtia creponată. Se țin în apă timp de 20-25 de minute și se desface folia. Ca să arate mai bine, le puteți unge cu puțin ulei, după ce le-ați uscat bine cu un șervețel de bucătărie.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tocană de cartofi. Un preparat simplu și delicios pentru zilele de post