Cum scapi de sevrajul provocat de lipsa cafelei. Noua descoperire a oamenilor de știință
Publicat pe 20.02.2023 la 15:46 Actualizat pe 20.02.2023 la 15:48
Cei care consumă cafea în mod regulat știu că atunci când iau o pauză intervine sevrajul și singura cale de a scăpa de stările neplăcute pare a fi o ceașcă de cafea. Din fericire, oamenii de știință din Australia au descoperit o altă metodă mai bună care ajută în aceste cazuri.
- Omenii de știință au descoperit cum poți scăpa de sevrajul provocat de lipsa cafelei
- Află cum scapi de stările nedorite
Un nou studiu realizat în Australia a arătat că există o soluție simplă atunci când vrei să scapi de sevrajul provocat de lipsa cafelei. Pentru cei care consumă cafea în mod regulat, descoperirea făcut de cercetători reprezintă un real ajutor în momentele când se confruntă cu stările neplăcute pe care le au atunci când nu mai consumă ceva timp celebra licoare.
Cum poți scăpa de sevrajul provocat de lipsa cafelei
Când ești într-un astfel de sevraj, o cafea este cea mai rapidă soluție la care poți apela pentru a scăpa de durerile de cap, starea de iritabilitate și oboseală. Totuși, este contraproductiv atunci când vrei să micșorezi doza sau chiar să renunți la cafea.
În acest caz, ceea ce te ajută cu adevărat este cafeaua decofeinizată. Potrivit studiului realizat de oameni de știință de la Universitatea din Sidney și publicat de Journal of Psychopharmacology, își face efectul chiar și atunci când știi că ceea ce bei nu are cofeină.
Subiecții care au participat la studiu, toți băutori de cafea care consumau măcar trei cești pe zi, nu au primit licoarea timp de 24 de ore, astfel încât să se poată încerca alternative care să îi scape de sevraj.
Dr. Llew Mills a condus cercetarea, iar la final a ajuns la concluzia că cel mai bun remediu pentru simptomele apărute a fost cafeaua decofeinizată, mai ales atunci când subiecții credeau că e cafea ”normală”. Prin urmare, în cazul lor a apărut efectul placebo, care s-a dovedit a fi foarte puternic.
Totuși, cafeaua decofeinizată a avut efect și atunci când subiecții au știut exact ce beau.
Studiul a mai arătat și că cel mai puțin a ajutat apa, cu toate că cei din această grupă erau cei mai optimiști la început în privința puterii lichidului. Ei nu au raportat nicio ameliorare a simptomelor la trei sferturi de oră după ce au băut apă.