Cum se congelează ciupercile. Secretul pentru a le păstra aroma deosebită o perioadă lungă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 26.09.2023 la 08:47
Actualizat pe 26.09.2023 la 08:47
Ciupercile sunt consumate în mod frecvent de români și sunt incluse în multe rețete cunoscute. Dacă vrei să reziste mai mult, le poți congela, urmărind sfaturile de mai jos. În acest fel, ele vor ține mai mult timp, iar gustul va rămâne proaspăt.
- Cum se congelează ciupercile
- Secretul pentru a le păstra aroma deosebită o perioadă lungă
Ciupercile se numără ca fiind printre cele mai consumate legume. Ele pot fi incluse într-o mulțime de preparate și oferă un gust delicios. Pentru ca savoarea lor să se păstreze o perioadă mai lungă, va trebui să ai grijă cum le congelezi.
Cum se congelează ciupercile
Dacă ai cumpărat prea multe ciuperci și nu știi ce să faci cu ele, le poți congela pentru a nu fi nevoit să le arunci. În acest fel, pot rezista și până la 9-12 luni, fără să-și piardă aroma.
Dacă sunt ținute în frigider, riști să aibă un gust fad și vei observa ca gustul lor s-a dus. Prin congelarea alimentelor reușești să faci economie și să reduci risipa de alimente. Mii de kilograme de mâncare se aruncă zilnic la coșul de gunoi, iar micile gesturi fac diferențe enorme.
Ciupercile se congelează când sunt într-o stare bună, înainte de a da semne de putrefacție. Dacă nu știi când le vei folosi pentru mâncare, le poți congela imediat ce le-ai cumpărat.
Pentru a le pune în congelator, ciupercile se trebuie să fie fierte sau făcute la abur. Cele fierte vor rezista mai rezista mai mult și vor fi pregătite pentru masă într-un timp scurt.
Astfel, ciupercile se spală și se curăță, apoi se usucă. Se taie în bucăți uniforme sau le poți lăsa întregi dacă sunt mici. Leguma se pune în tigaie în puțin ulei și se rumenește, până când uleiul de dizolvă, apoi se lasă la răcit.
În ce se depozitează ciupercile
Ciupercile în congelator se pot depozita în pungi la congelator. Mai mulți bucătari recomandă așezarea ciupercilor într-un singur strat p o foaie de copt, iar după ce merge în congelator se vor transfera într-o pungă sau recipient de congelare, din care se scoate aerul.
Dacă le prepari la aburi, se lasă la înmuiat într-un bol cu apă rece și o lingură de zeamă de lămâie. Se vor pune la aparatul cu aburi pentru 3-5 minute, apoi se adaugă în gheață câteva minute. Se strecoară și se usucă, apoi vor merge la congelator.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de paste cu ciuperci și dovleac. Un preparat delicios de sezon