Cum se gătește corect, de fapt, un ou. Secretul nutriționistului Mihaela Bilic: ”Poate că e la mintea găinii” / FOTO
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 29.08.2022 la 08:59
Actualizat pe 29.08.2022 la 08:59
Fără îndoială, Mihaela Bilic poate fi considerată cel mai cunoscut nutriționist de la noi din țară. Dacă îți dorești să ții o dietă sau să scapi de kilogramele în plus, sfaturile Mihaelei Bilic pot fi extrem de folositoare, însă, de data aceasta, nutriționistul a explicat cum se gătește, de fapt, corect, un ou.
- Secretul pe care îl știu marii bucătari
- Nu este nevoie de prea mult ulei
- Mihaela Bilic a explicat totul, pas cu pas
De la un timp, Mihaela Bilic este foarte activă și pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu internauții toate secretele legate de nutriție, de un stil de viață sănătos, de alimentație în general.
Cum se gătește corect, de fapt, un ou
Pe contul său personal de TikTok, Mihaela Bilic a postat un videoclip care s-a viralizat în cel mai scurt timp. În videoclip, nutriționistul explică cum se gătește corect un ou, iar mii de români au descoperit că au ”trăit în minciună” până acum.
Mihaela Bilic a mărturisit pe platforma TikTok că, deși pregătirea unui ou este extrem de ușoară, există un anumit secret de care trebuie să ținem cont dacă dorim să ne bucurăm de un ou bine și corect gătit.
De exemplu, nutriționistul a mărturisit că secretul nu stă în ulei, așa cum, probabil, s-ar fi așteptat multe gospodine, ci în căldură, adică în acoperirea tigăii în care gătim oul cu un simplu capac.
Secretul pe care îl știu marii bucătari
Mai mult decât atât, se stropește o tigaie bine încinsă cu puțin ulei, însă oul nu trebuie să fie niciodată înecat în ulei, deoarece, potrivit spuselor nutriționistului, oul se coagulează doar prin căldură.
Se sparge oul în tigaie și se acoperă imediat cu capacul. De asemenea, Mihaela Bilic a povestit că și marii bucătari apelează la acest secret, inclusiv bucătarii din hoteluri, care gătesc o mulțime de ouă în fiecare zi, pentru micul dejun.
Oul corect gătit este oul care are albușul perfect coagulat, în timp ce gălbenușul trebuie să fie moale, zemos. În acest fel, nu este nevoie de prea mult ulei pentru gătirea oului și nici nu iese fum.
Citește și: Ce îngrașă mai mult. Mierea sau zaharul? Dr. Mihaela Bilic spulberă mitul