Alimentele de pe masa de Paște. Ce spune Mihaela Bilic: „Trebuie să încercăm să nu mâncăm totul la o masă”
Publicat pe 21.04.2022 la 09:33 Actualizat pe 21.04.2022 la 09:33
Mesele tuturor românilor vor fi pline de bunătăți în perioada următoare, mai ales duminica aceasta, când se sărbătorește prima zi a Paștelui Ortodox. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a făcut câteva precizări despre alimentele de pe masa de Paște.
- Bunătățile de pe masa de Paște
- Sfaturi de la Mihaela Bilic
Mihaela Bilic sare în ajutorul românilor și face o mulțime de recomandări pentru masa festivă de Paște. Iată ce sfaturi ne oferă nutriționista, dar și ce e bine să consumăm la fiecare oră a mesei, mic dejun, prânz și cină!
Sfaturi de la Mihaela Bilic
Mihaela Bilic ne spune că românii fac o mare greșeală atunci când mănâncă mult la o singură masă. Așadar, ea declară că avem două zile și jumătate le dispoziție să mâncăm toate bunătățile de Paște, dar nu este deloc bine să mâncăm totul deodată.
Nutriționista recomandă să consumăm cel mai sănătos preparat de pe masa de Paște, adică stufatul, indiferent dacă acesta este de miel sau de pui. Această rețetă conține o mulțime de calități nutriționale.
Ce să mâncăm în zilele de Paște
Mihaela Bilic face o listă cu mâncarea pe care să o consumăm în oricare zi de Paște. Pentru micul dejun s-a recomandat să consumăm drob, pentru prânz vom mânca ciorbă de miel, iar pentru cină vom consuma friptura la cuptor.
Citește și: Ce nu ai voie să faci în Joia Mare. Tradiții și obiceiuri