Cum se prepară prăjitura "Cât bați din palme". Rețeta celui mai simplu desert
Publicat pe 08.12.2021 la 23:28 Actualizat pe 08.12.2021 la 23:28
Ei bine, cu toții știm că nu sunt deloc puține momentele în care avem poftă de ceva dulce și bun, însă nu din magazine, ci făcut chiar în propria bucătărie. Ei bine, dacă v-ați săturat de autenticele rețete de deserturi simple, noi venim cu o prăjitură mai puțin cunoscută, însă care este un adevărat curcubeu pe cerul gurii. Iată cum se prepară desertul "Cât bați din palme".
- Rețetă de desert simplu
- Cum se prepară această prăjitură
Exact așa cum îi spune și numele, prăjitura "Cât bați din palme" este unul dintre deserturile care sunt gata mai repede decât te așteptai, totul cu doar câteva ingrediente de bază, care sigur se regăsesc în bucătăria oricărei gospodine.
Cum se prepară prăjitura "Cât bați din palme"
Se prepară în maxim zece minute și oferă un gust senzațional, care o să te facă să bagi o nouă compoziție în cuptor. Amesteci ingredientele, razi mărul și prăjitură e gata de copt „cât bați din palme”.
Ingrediente pentru blaturi:
- 1 cană zahăr
- 1 cană gris 1 cană făină
- 1 cană biscuiți măcinați
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 pachet unt/margarină
- 2 kg mere
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
La cât de simple sunt ingrediente, cu siguranță vă imaginați că și modul de preparare este la fel, ceea ce este adevărat, căci pentru a ajunge să vă răsfățați papilele gustative mai trebuie să respectați doar opt pași foarte ușori:
- Amestecă ingredientele uscate precum: făina, griș, zahărul și biscuiți, iar apoi împarte compoziția in 2 părți egale.
- Curată și rade merele, apoi amestecă-le cu scorțișoară și cu zahărul.
- Unge tavă cu 50 g din pachetul de unt, iar apoi așează uniform o jumătate din cantitatea de amestec uscat.
- Deasupra amestecului de gris pune jumătate din cantitatea de unt rămasă, tăiată cubulețe cât mai mici, urmată de toată compoziția de măr cu scorțișoară.
- Deasupra mărului ras pune cealaltă jumătate de amestec uscat, urmat de untul rămas, tăiat cubulețe.
- Se bagă tava la cuptor până când prăjitură se rumenește, în jur de 50-60 min, iar apoi se lasă puțin la răcit și. Din acest moment vă puteți surprinde familia cu un nou desert, mai simpluși ușor de făcut decât puteați crede.
CITEȘTE ȘI: Prăjitură rapidă cu mere fără blat. Rețeta celui mai simplu desert cu fructe