Cum trebuie să prăjești corect broccoli. Când nu trebuie să mai consumi această legumă
Publicat pe 21.02.2024 la 07:25 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:36
Broccoli este, fără doar și poate, un aliment extrem de sănătos și gustos, însă unul pe care românii au început să îl adauge în meniul lor de zi cu zi relativ de curând. Chiar dacă la prima vedere nu pare deloc complicat de preparat, trebuie să îi știi secretul pentru a te bucura din plin de aroma sa deosebită pe care o are. Iată cum se prăjește corect broccoli și cum arată când nu mai poate fi consumat.
- Cum se prăjește corect broccoli
- Când nu trebuie să mai consumi această legumă
Broccoli este un aliment extrem de consumat în țările din afară, România fiind una dintre țările care l-au introdus recent în alimentație. Ei bine, această legumă face parte din clasa legumelor crucifere, împreună cu varza, varza kale, conopida sau varza de Bruxelles.
Broccoli, este o legumă originară din Italia, al cărei nume derivă din latinescul „brachium”, însemnând braț sau ramură, ca reflexie a formei de copac, buchetele atașate de tulpina mai fibroasă.
De asemenea, legume-hibrid asemănătoare sunt broccolini, un mix de broccoli și broccoli chinezesc (gai-lin), dar și broccoflower sau conopida-verde, o combinație între broccoli și conopidă. Germenii de broccoli sunt de asemenea consumați pentru numeroasele beneficii asupra sănătății.
Sfaturi și trucuri pentru o garnitură simplă de broccoli
Puțini știu, însă broccoli prăjit reprezintă o garnitură extraordinară pentru orice masă a zilei. Această legumă este gătită rapid și ușor.
Prăjit, broccoli nici nu trebuie pregătit prea mult sau condimentat excesiv.
Ingrediente pentru garnitura de broccoli prăjit
- o jumătate de kilogram de broccoli, desfăcut în buchețele de aceeași dimensiune;
- 60 de mililitri ulei de măsline;
- 50 de mililitri apă;
- patru căței de usturoi;
- o jumătate de linguriță de sare – cantitatea se modifică în funcție de preferințe;
- un sfert de linguriță de piper negru – cantitatea se modifică în funcție de preferințe.
Mod de preparare
În acest fel, pentru a prepara o garnitură sănătoasă de broccoli, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Așadar, după ce se încinge, se adaugă usturoiul, care va fi călit puțin, până își va schimba culoarea. Acesta este momentul în care se adaugă și buchețelele de broccoli în tigaie.
Acum urmează partea interesantă, Potrivit bucătarilor desăvârșiți, broccoli se lasă pe foc în jur de aproximativ trei sau patru minute, până când devine verde intens și începe să se rumenească. În continuare, se toarnă puțină apă în tigaie, se acoperă vasul cu un capac și se mai gătește încă trei, până la cinci minute.
Însă, gospodinele trebuie să știe că broccoli prăjit se poate păstra la frigider nu mai mult de două zile. În momentul în care începe să își piardă aroma și textura, sau devenind foarte moale, nu mai poate fi consumat și trebuie aruncat la gunoi.
CITEȘTE ȘI: Cum fierbi corect broccoli. Trucurile pe care trebuie să le știe orice gospodină