Dacă ai diabet este bine sau nu să mănânci miere. Ce spun medicii
Publicat pe 28.03.2023 la 08:34 Actualizat pe 28.03.2023 la 08:34
Persoanele diagnosticate cu diabet au sau nu voie să mănânce miere? Care sunt sfaturile medicilor în acest sens. Tot ce trebuie să știi. Este sau nu mai sănătoasă decât zahărul? La ce concluzie au ajuns specialiștii.
- Ai voie să mănânci miere dacă ai diabet?
- Ce spun specialiștii
Mulți sunt de părere că mierea este mai sănătoasă decât zahărul. Ce opțiuni au persoanele cu diabet atunci când vine vorba de înduclitori.
Ai voie să mănânci miere dacă ai diabet?
Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 se pot întreba ce să folosească ca îndulcitor, o alegere mai inteligentă pentru a evita zahărul în dieta lor. O opțiune este mierea. Probabil că nu știai, însă miersea o sursă de nutrienți precum calciu, fier, magneziu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, seleniu și cupru.
Mierea, care este o combinație de glucoză și fructoză, nu crește nivelul de zahăr din sânge la fel de mult ca zahărul. Persoanele care consumă în mod regulat miere, mai ales cele care au diabet de tip 2, au niveluri ridicate ale proteinei C reactive (CRP). Acestea sunt considerate un indicator nespecific al bolii.
Consumul de miere crește și mai mult nivelul de glucoză din sânge. Doar pentru că nu crește zahărul din sânge la fel de mult, aceasta nu este neapărat sănătoasă.
Siropul de fibre nu conține aproape deloc zahăr, este bogat în fibre și nu crește nivelul de zahăr din sânge. Este cel mai potrivit pentru diabetici. Trebuie să fii foarte atent înainte de a mânca ceva, mai ales dacă vrei să stai departe de boli.
Multe persoane au înlocuit zahărul cu mierea din dorința de a duce un stil de viață mai sănătos. Cu toate astea, trebuie să fii atent la felurile în care vei alege să o consumi. De exemplu, mulți sunt de părere că aceasta devine toxică dacă este pusă, de exemplu, într-o cană cu ceai fierbinte.
Majoritatea aleg să îndulcească băutura atunci când aceasta nu mai este foarte fierbinte. Indiferent de felul în care este consumată, aceasta este mai bună decât zahărul.
Citește și: Fructele care previn diabetul. Care sunt recomandările specialiștilor