Dacă te simți mereu obosit, aceste cinci obiceiuri zilnice ar putea fi de vină. Ce ar trebui să faci pentru a avea mai multă energie
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.10.2023 la 09:15
Actualizat pe 24.10.2023 la 09:15
Cu toții am avut la un moment dat o dimineață în care a sunat alarma și tot ce ne-am dorit a fost să o amânăm din nou și din nou. Chiar și după o noapte întreagă de somn, te trezești căscând până la prânz. Dacă te confrunți des cu astfel de situații, ar trebui să îți analizezi rutina zilnică pentru a vedea ce se întâmplă. Aceste cinci obiceiuri zilnice ar putea fi de vină. Ce ar trebui să faci pentru a avea mai multă energie.
- Ce să faci dacă te simți mereu obosit
- Aceste cinci obiceiuri zilnice ar putea fi de vină
Potrivit specialiștilor, nivelurile de energie pot fi un pic ca un puzzle complicat, fiecare piesă fiind ceva ce facem, sau ce nu facem în fiecare zi. Lucruri precum ceea ce mâncăm, cât de mult ne mișcăm și chiar câtă lumină solară primim pot face o mare diferență atunci când vorbim despre starea de oboseală. De cele mai multe ori nu este vorba despre cât de mult dormim, ci mai mult despre anumite obiceiuri zilnice care ar putea să ne fure energia fără ca noi să ne dăm seama.
Dacă te simți mereu obosit, aceste cinci obiceiuri zilnice ar putea fi de vină
În rândurile de mai jos vom vorbi despre cele cinci obiceiuri de zi cu zi care ar putea fi motivul ascuns din spatele oboselii zilnice. Înțelegerea acestor obiceiuri este primul pas pentru a scăpa de acea somnolență continuă și pentru a avea mai multă energie.
1. Sari peste micul dejun. Am auzit cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar în agitația rutinelor de dimineață, este adesea primul lucru pe care trebuie să-l împingi din program. A sări peste micul dejun este ca și cum ai încerca să pornești mașina fără benzină - pur și simplu nu funcționează. Pe măsură ce te obișnuiești să mănânci micul dejun, s-ar putea să descoperi că nivelul de energie rămâne mai constant pe parcursul întregii zile.
2. Neglijarea consumului de apă. Apa este ca eroul necunoscut al trupurilor noastre. Este mereu acolo, își face treaba, ajutând fiecare parte din noi să funcționeze fără probleme. Dar să fim sinceri, este ușor să uiți să o consumi. A ignora sticla de apă este ca și cum ai ignora un bun prieten; nu provoacă o scenă, dar neglijarea își asumă încet o taxă. Când nu bem suficientă apă, corpul nostru trebuie să muncească mai mult pentru a menține totul în echilibru, iar acest efort suplimentar ne poate face să ne simțim obosiți.
3: Consumi prea multe băuturi ce conțin cofeină. Ah, cafeaua – infuzia magică care promite să măture pânzele de păianjen ale somnului și să te ajute să îți începi diminețile în forță. Este caldă, reconfortantă și oferă acel zgomot atât de necesar pentru a te mișca. Dar, uneori, ceea ce pare a fi un susținător poate fi, de fapt, răufăcătorul ascuns din spatele oboselii noastre. Este ușor să cădem în capcana de a ne baza pe cafea sau pe alte băuturi cu cofeină pentru a ne menține mai departe, mai ales atunci când ziua pare lungă și energia noastră se scad. O ceașcă dimineața se transformă rapid în trei sau patru pe parcursul zilei. Și în timp ce cofeina ne oferă un impuls rapid de energie, este un fel ca o plimbare cu rollercoaster.
4. Petreci prea mult timp în fața ecranelor. În lumea de astăzi, ecranele sunt pretutindeni - telefoane, tablete, computere, televizoare, etc. Ne țin conectați, informați și distrați. Dar a petrece prea mult timp privind la aceste dreptunghiuri strălucitoare poate fi un zapper de energie ascuns. Este ca și cum am fi molii atrași de o lumină strălucitoare, doar ca apoi să ne simțim epuizați. Ochii noștri nu sunt proiectați pentru a fi fixați pe ecrane toată ziua. Este multă muncă pentru ei și poate duce la oboseală, dureri de cap și un sentiment general de epuizare.
5. Stresul. Există situații în viață în care stresul nu poate fi evitat. Fie că e vorba despre facturi neașteptate, o anvelopă deflată sau un proiect surpriză la serviciu. Este firesc să te simți stresat în diferite situații. Cu toate acestea, atunci când stresul este constant, te poate obosi serios. Este ca și cum ai purta un rucsac greu toată ziua; în cele din urmă, energia ta va scădea.