De ce e bine să bei ceai de Roșcove. Mulți specialiști îl recomandă pentru sănătatea organismului uman
Publicat pe 26.02.2024 la 09:53 Actualizat pe 26.02.2024 la 09:53
Roșcova câștigă tot mai mult teren în rândul celor preocupați de sănătate și nutriție. Specialiștii din domeniul sănătății îl recomandă tot mai des drept o sursă valoroasă de beneficii pentru organismul uman. Iată de ce este bine să incluzi ceaiul în dieta ta.
- Beneficiile ceaiului de Roșcove
- De ce îl recomandă medicii
Roșcova, un pom fructifer cu frunze verzi perene, atrage tot mai mult atenția specialiștilor din domeniul sănătății datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă organismului uman.
Beneficiile ceaiului de Roșcove
Aceste fructe, care se dezvoltă în al șaselea an de viață al arborelui și pot atinge dimensiuni impresionante de 3 cm în lățime și 20 cm în lungime, sunt apreciate pentru capacitatea lor de a îmbunătăți sănătatea vasculară și funcționarea inimii.
Proprietățile benefice ale fructelor de roșcovă se datorează în mare măsură concentrației lor ridicate de magneziu și potasiu, care contribuie la normalizarea activității musculaturii cardiace, la restabilirea tensiunii arteriale și la reducerea nivelului de colesterol din sânge.
În plus, gustul și aroma acestor fructe sunt asemănătoare cu cele de cacao și ciocolată, fără a conține teobromină și cofeină, care pot afecta negativ inima.
Pe lângă beneficiile pentru sistemul cardiovascular, consumul de roșcova contribuie și la restabilirea compoziției sângelui, datorită conținutului său ridicat de fier, ajutând în tratamentul anemiei și având un efect diuretic prin conținutul predominant de potasiu.
Totodată, aceste fructe sunt benefice și pentru sistemul digestiv, ameliorând simptomele bolilor intestinale și contribuind la scăderea în greutate prin crearea unui efect de sațietate.
De asemenea, roșcova are efecte benefice și asupra sănătății sexuale masculine, prin conținutul său de zinc care contribuie la sinteza testosteronului, fiind eficientă în tratamentul și prevenirea prostatei și a adenomului.
Sursă importantă de vitamine
Nu în ultimul rând, aceste fructe contribuie la întărirea imunității datorită conținutului lor bogat în vitamine, vindecă gâtul în cazurile de angină și răceli, și au un efect pozitiv asupra sănătății ochilor, prevenind hemoragiile și cataracta.
Cu toate astea, este important de precizat faptul că este esențial să ceri sfatul unui specialist înainte de a include ceaiul de Roșcove în dieta ta.
Pot exista situații în care să fii alergic și să nu știi, motiv pentru care este important să discuți cu medicul. Cu atât mai mult, nu trebuie să consumi acest ceai foarte des și nici în cantități mari.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de lumânărică. Beneficii și contraindicații