De ce mucegăiește bulionul, de fapt. Ingredientul pe care nu trebuie să-l adaugi în compoziție
Publicat pe 25.08.2023 la 23:40 Actualizat pe 25.08.2023 la 23:40
Bulionul de roșii este conserva care nu lipsește din cămara gospodinelor în niciun an. Ei bine, există și se poate întâmpla ca acesta să nu se păstreze foarte bine și să mucegăiască până să-l puneți în mâncărurile preferate, asta dacă nu se respectă câteva reguli simple. Iată care este motivul pentru care mucegăiește bulionul și cum puteți evita acest lucru.
- De ce mucegăiește bulionul
- Ingredientul pe care nu trebuie să-l adaugi
- Motivul pentru care face floare
Nu mai este un secret faptul că bulionul este o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, potasiu și fier. Și asta nu este tot. Această conservă este bogată în licopen, un antioxidant puternic care poate ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative.
În cazul în care vă pregătiți să preparați proviziile pentru iarnă și doriți ca bulionul făcut în casă să reziste mai mult timp și să nu mai mucegăiască, trebuie să aveți în vedere o serie de trucuri pe care puține persoane le cunosc.
De ce mucegăiește bulionul
Roșiile nu trebuie să fie necoapte
Unul dintre motivele pentru care bulionul mucegăiește îl reprezintă roșiile. Acestea nu trebuie să fie nici verzi, însă, nici prea coapte sau zemoase. Așadar, pasta de bulion iese delicioasă dacă este preparat din roșii cărnoase.
Ei bine, în cazul în care tomatele au părți putrezite, mucegăite sau alterate trebuie tăiate. Sigur ați observat că un borcan de bulion prinde un strat subțire de mucegai sub capac, puteți turna deasupra lui ulei de floarea soarelui cât să cuprindă toată suprafața de bulion. Apoi închideți borcanul și depozitați-l în spații întunecate, ferite de razele solare.
Nu mai folosiți sare iodată
De cealaltă parte, un alt aspect important pentru că bulionul să nu mai mucegăiască este sarea neiodată, specială pentru murături. În cazul în care adăugați sare iodată, puteți riscă ca acesta să nu se păstreze foarte mult și să prindă mucegai deasupra.
Totodată, unele gospodine nu țin cont că, imediat după ce bulionul a fost pus în sticle, acestea trebuie să stea la loc cald, acoperite cu prosoape. Această pastă trebuie să se răcească treptat, nu brusc, pentru a nu se strica.
Mai mult decât atât, în conserva de bulion nu se adaugă zahăr sau conservant, în acest mod, el va rezista mai mult peste iarnă și nu va prinde mucegai.
Sticlele se sterilizează bine înainte să puneți bulionul
În continuare, trebuie să știți că înainte de a adăuga bulionul de roșii în sticle, trebuie știut că acestea se spală și se sterilizează bine înainte. Sticlele nu trebuie să aibă impurități, ori opărite cu apă fierbinte sau ținute la cuptor, pe o tavă metalică.
Și, astfel, sticlele nu se umplu din prima până sus, ci se testează prima dată pentru a nu se sparge. Se toarnă numai două degete de bulion, apoi se pot umple. Înainte de a le sigila, adăugați deasupra o lingură de ulei de floarea soarelui, în acest mod nu va face mucegai.
CITEȘTE ȘI: Când se pune sucul de roșii sau bulionul în mâncarea de cartofi. Greșeala pe care o fac multe gospodine