De ce nu cresc ardeii. Ce îi impiedică să rodească sau să se dezvolte
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 26.06.2024 la 19:50
Actualizat pe 26.06.2024 la 19:50
Ardeii din grădina ta întâmpină probleme în acest sezon? Dacă da, ai ajuns în locul potrivit! Există mai multe motive diferite din cauza cărora legumele pot avea o creștere întârziată. Află din rândurile de mai jos de ce nu cresc răsadurile de ardei, ce înseamnă dacă planta nu se dezvoltă și de ce au nevoie ardeii pentru a crește sănătoși și a rodi.
- De ce nu cresc răsadurile de ardei
- Ce înseamnă dacă planta nu se dezvoltă
- De ce au nevoie ardeii pentru a crește sănătoși și a rodi
Potrivit specialiștilor, deși nu sunt la fel de ușor de cultivat ca roșiile, ardeii au cerințe culturale similare și au în comun unii dăunători și boli. Aceste legume iubesc căldura și nu tolerează înghețul.
Cu puțină îngrijire suplimentară, lumină solară maximă, apă suficientă și sol fertil, ardeii se vor dezvolta în grădină.
De ce nu cresc răsadurile de ardei
Răsadurile de ardei nu cresc din cauza mai multor factori. De exemplu, dacă semințele plantate sunt necalitative, evident, planta va fi slabă pe întreaga perioadă de vegetație. De asemenea, problemele solului, cum ar fi fertilitatea slabă sau structura necorespunzătoare, solul rece în seră/solar, pot influența dezvoltarea plantelor.
Specialiștii spun că expunerea la temperaturi scăzute sau căldură extremă, fluctuații de temperatură în timpul zilei și pe timp de noapte; aerul uscat în seră, ventilația slabă sau prezența curenților de aer, dar și irigațiile necorespunzătoare și folosirea apei reci sau de proastă calitate pot face ca răsadurile de ardei să nu mai crească.
Planta ar putea să nu se dezvolte și din cauza fertilizării ineficiente, adică supraalimentarea sau, dimpotrivă, introducerea unei cantități insuficiente de elemente nutritive; ignorarea copilitului sau retezării vârfurilor la unele soiuri de ardei ce necesită aceste operațiuni, dar și iluminării slabe, scrie agrobiznes.ro.
De ce au nevoie ardeii pentru a crește sănătoși și a rodi
Ardeii pot fi folosiți într-o varietate de mâncăruri și se pot combina bine cu roșiile cultivate acasă pentru salate și sosuri delicioase.
Ardeiilor le place căldura verii și au nevoie de soare din plin, cu cel puțin șase ore de lumină solară directă. Există totuși o mică problemă - fructele de ardei sunt sensibile la arsurile solare.
Cu cât culegi mai des ardeii, cu atât planta va produce mai multe fructe. Prin urmare, ia o foarfecă ascuțită și taie ardeii de la tulpină de fiecare dată când observi unul copt.
Majoritatea ardeilor pot fi consumați verzi. De fapt, diferența dintre ardeii roșii și cei verzi de la magazin nu este de obicei soiul, ci timpul. Dacă doriți ardei iuți sau ardei grași verzi, recoltați-i verzi, scrie plantsbypost.com.
Citește și: Rețetă de ardei umpluți cu hrișcă și legume. Preparatul delicios pentru post