De ce nu e bine să mănânci ovăz în fiecare zi. Un renumit medic cardiolog trage un semnal de alarmă
Publicat pe 04.09.2023 la 12:48 Actualizat pe 04.09.2023 la 13:19
Un medic cardiolog de renume ridică un semn de întrebare cu privire la obiceiul tot mai răspândit de a consuma ovăz în fiecare zi și trage un semnal de alarmă cu privire la potențialele riscuri pentru sănătate. Argumentele sale, susținute de expertiza sa, aduc în discuție valoarea nutrițională a ovăzului în comparație cu alte surse alimentare și subliniază importanța unei diete echilibrate.
- Motivul pentru care nu e bine să mănânci zilnic ovăz
- Sfatul unui renumit medic cardiolog
Un renumit medic cardiolog trage un semnal de alarmă cu privire la consumul regulat de ovăz, subliniind că această practică nu ar trebui să devină un obicei zilnic.
Motivul pentru care nu e bine să mănânci zilnic ovăz
Dr. Jack Wolfson, medic cardiolog cu experiență, a explicat motivele din spatele avertismentului său și a argumentat că fulgii de ovăz nu ar trebui să înlocuiască alimentele sănătoase și cu adevărat nutritive în dieta zilnică.
Cu o carieră bogată în medicina cardiovasculară, medicul Jack Wolfson a atras atenția, totodată, asupra propagandei pe care industria alimentară o promovează în ceea ce privește consumul de fulgi de ovăz. El susține că această promovare se face în interesul companiilor din industria alimentară care încearcă să încurajeze oamenii să consume fulgi de ovăz în detrimentul altor alimente sănătoase.
Fulgii de ovăz conțin substanțe antinutritive
Medicul Jack Wolfson subliniază faptul că fulgii de ovăz nu oferă aproape nicio valoare nutritivă și conțin chiar substanțe antinutritive care pot avea un impact negativ asupra sănătății. În contrast, el susține că ouăle sunt o sursă excelentă de nutrienți, conținând vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și proteine esențiale.
Acest medic cardiolog argumentează că alimentele naturale, precum ouăle, furnizează corpului toți nutrienții de care are nevoie pentru o sănătate optimă. El compară această perspectivă cu cea a fulgilor de ovăz, care nu oferă aceeași valoare nutritivă și ar trebui evitați ca substitut pentru alimente sănătoase și complete.
Citește și: Cum să menții inima sănătoasă! Sfaturi de la un cardiolog