De ce să consumi căpșuni. 5 beneficii importante pe care le au acestea asupra corpului
Publicat pe 09.06.2018 la 20:37 Actualizat pe 09.06.2018 la 20:38
A venit vara și o dată cu ea sezonul căpșunilor a început. Cu toții mâncăm căpșuni pentru gustul lor dulce și aromat, dar puțini dintre noi știu că ele au o oază de beneficii. O cură de căpșuni ne poate ajuta să ne menținem sănătoși și în același timp consumul acestora nu ne îngrășa. Dacă până acum știai despre căpșuni doar faptul că sunt sănătoase datorită vitaminelor pe care le conțin noi va dăm 5 motive in plus pentru care să le consumi.
A venit vara și odată cu ea sezonul căpșunilor a început. Cu toții mâncăm căpșuni pentru gustul lor dulce și aromat, dar puțini dintre noi știu că ele au o oază de beneficii. O cură de căpșuni ne poate ajuta să ne menținem sănătoși și în același timp consumul acestora nu ne îngrășă. Dacă până acum știai despre căpșuni doar faptul că sunt sănătoase datorită vitaminelor pe care le conțin noi va dăm 5 motive in plus pentru care să le consumi.
1. Ajută la menținere unei vederi sănătoase
Căpșunile au proprietăți antioxidante care previn apariția cataractei, iar vitaminele în număr foarte mare protejează împotriva radiațiilor solare și îmbunătățesc corneea și retina.
2. Întârzie apariţia ridurilor
Vitamina C din căpșuni produce colagen, care este benefic pentru păstrarea elasticității pielii. Conform universității Hallym din Coreea, acidul elagic previne distrugerea colagenului și inflamarea pielii, acestea fiind cele două cauze principale în apariția ridurilor
3. Țin greutatea sub control
Căpșunile sunt fructe cu conținut scăzut de sodiu, zahăr și calorii. “Căpşunile conţin zaharuri naturale, dar care nu depăşesc 4g pe porţie, în timp ce totalul conţinutului de carbohidraţi este echivalent cu mai puţin de o jumătate de felie de pâine. Triplaţi-vă porţia şi veţi avea o gustare cu mai puţin de 100 de calorii – şi cu mult mai sănătoasă decât snack-urile cu acelaşi număr de calorii”, spune dieteticianul Edwards.
4. Sunt sănătoase în perioada prenatală
Acidul folic este o vitamină recomandată femeilor însărcinate sau celor care își doresc o sarcină, căpșunile conținând 21 mg per porție. Acidul folic, cunoscut și sub denumirea de vitamina B9, ajută fătul să își dezvolte craniul și măduva spinării .
5. Luptă împotriva cancerului
Luteina, zeaxantina și acidul elagic sunt câțiva antioxidanți pe care îi găsim în căpșuni . În urma unor studii amănunțite s-a demonstrat că acești antioxidanți au proprietăți anti-cancer.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.