De ce unii oameni au metabolismul lent. Ce poți să faci ca să slăbești mai repede
Publicat pe 10.10.2023 la 12:20 Actualizat pe 10.10.2023 la 12:20
Unii oameni au metabolismul lent, motiv pentru care ne-am gândit să-ți prezentăm de ce se întâmplă asta, dar și ce poți să faci ca să slăbești mai repede. Multe persoane se confruntă cu această problemă, iar noi îți vom explica totul despre acest subiect imortant.
- Motivul pentru care unii oameni au metabolismul lent
- Cum să faci să slăbești
Ce înseamnă să ai metabolismul lent și de ce e rău
Metabolismul este procesul prin care organismul uman transformă ceea ce mănânci și ce bei în energie. În timpul procesului, caloriile care se află în alimentele și băuturile pe care le consumi se combină cu oxigenul și eliberează energia de care organismul uman are mare nevoie ca să funcționeze.
Metabolismul lent semnifică aportul de nutrienți necesar, care este mult mai redus pentru funcționarea organismului în momentul în care acesta se află în repaus. Nutrienții care nu sunt transformați de organismul uman în energie sunt convertiți în grăsime, iar aceasta se acumulează de fiecare dată.
Este rău să ai metabolismul lent, deoarece poți ajunge la blocaje metabolice, iar acest lucru înseamnă că o cantitate prea mare de combustibil își face loc în organismul uman. În acest fel, pomparea energiei nu se realizează așa cum ar trebui.
Cauzele metabolismului lent
Cauzele metabolismului lent sunt următoarele: stres, hormoni, dietă echilibrată sau cure drastice de slăbire, lipsă de somn, lipsă de mișcare și diverse boli sau medicații.
Ce poți face pentru accelerarea metabolismului
Este foarte ușor să accelerezi metabolismul. Activitățile fizice te vor ajuta foarte mult în acest sens, astfel că trebuie să faci mult sport, cum ar fi: aerobic, plimbare, înot și mers pe role/ bicicletă. Jumătate de oră de sport pe zi îți va fi de mare folos dacă ai metabolismul lent.
De asemenea, alimentația și dieta joacă un rol important în accelerarea metabolismului. Cei care au metabolismul slab trebuie să consume multe lichide (cafea, apă, ceai verde, ceai negru), multe alimente bogate în proteine (carne, pește, fructe de mare, legume) și condimente (ghimbir, ardei iute).