Alimentele care scad pofta de mâncare. Ce trebuie să mănânci dacă vrei să pierzi kilogramele în plus
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 16.08.2022 la 19:58
Actualizat pe 16.08.2022 la 19:58
Cu toții știm cât de greu este să pierzi în greutate și să poți să mănânci, în același timp. Specialiștii spun că nu este recomandat să ne înfometăm atunci când vrem să pierdem câteva kilograme, așadar, haideți să vedem ce putem să mâncăm ca să fie în beneficiul nostru.
- Alimente care te ajută să slăbești
- Care sunt acestea și ce beneficii au
Cu toții știm cât de greu este să pierzi în greutate și să poți să mănânci, în același timp. Specialiștii spun că nu este recomandat să ne înfometăm atunci când vrem să pierdem câteva kilograme, așadar, haideți să vedem ce putem să mâncăm ca să fie în beneficiul nostru.
Majoritatea oamenilor asociază slăbitul cu înfometarea, iar specialiștii spun că asta nu duce la un rezultat pozitiv. Pentru a slăbi, trebuie să avem grijă la ce mâncăm, astfel încât să ajungem și la aportul de vitamine de care avem nevoie.
Ce trebuie să mâncăm pentru a pierde kilogramele în plus
Persoanele care vor să piardă kilograme, trebuie să încludă în dieta lor alimentele care scad pofta de mâncare. Așadar, haideți să aflăm care sunt acestea.
1. Ovăzul
Cel mai cunoscut aliment pe care oamenii ar trebui să îl adauge în regimul lor este ovăzul. Indiferent că este sub formă de germeni deshidratați sau fiert, acesta este un aliment care le creează consumatorilor senzația de sațietate pe o perioadă lungă. De asemenea, ovăzul ar trebui consumat și de persoanele care au probleme cu glicemia, deoarece este un produs cu indice glicemic scăzut.
Acesta este sățios deoarece conține fibre care, la ingerare, își măresc volumul și provoacă această senzație.
2. Nucile
Fiind o sursă importantă de proteine, grăsimi nesaturate și micronutrienți, nucile nu trebuie să lipsească din dieta nimănui. Deoarece conțin acizi grași polinesaturați care stimulează hormonii inhibitori de apetit, nucile fac parte din categoria alimentelor care cresc sațietatea.
3. Semințele de in și rădăcina de cicoare
Acestea sunt două alimente care produc senzația de sațietate, prin prezența acizilor grași esențiali omega 3 în compoziția semințelor, dar și a fibrelor. Atât acizii, cât și fibrele influențează diminuarea creșterii glicemiei și țin sub control sațietatea.
4. Crapul/ Macroul/ Somonul
Pentru iubitorii de pește, crapul, macroul și somonul sunt trei tipuri recomandate pentru puterea lor de a ține foamea departe. Somonul gătit dietetic influențează reducerea cantității de alimente consumate, deoarece conține multe proteine, acizi grași esențiali omega 3. Toate acestea duc la o senzație mai mare de sațietate și te ajută să slăbești.
5. Albușul de ou și pieptul de pasăre
Despre aceste două alimente se știe deja că sunt foarte cunoscute pentru capacitatea lor de a ajuta oamenii să piardă în greutate. Însă, pentru a ajunge la un rezultat pozitiv, albușul trebuie consumat ponderat, datorită receptorilor de opioizi, stimulați de aminoacizi. De asemenea, histidina și acidul glutamic ajută la eliminarea de potasiu și clor din centrii nervoși ai percepției senzațiilor plăcute. De aceea, instalează o senzație de bine în organism și elimină senzația de foame, care este asociată cu un sentiment negativ.
6. Varza și țelina
Varza este un aliment bogat în fibre, vitamina C, o sursă bună de magneziu, calciu, proteine, potasiu și vitamina B, care influențează creșterea nivelului de sațietate pe o perioadă lungă.
7. Apa și ceaiul verde
Apa este una dintre cele mai recomandate atât pentru o viață sănătoasă, cât și pentru pierderea în greutate. Se spune că dacă corpul este deshidratat, induce senzația de foame și nu de sete, tocmai de aceea este esențială în dieta oamenilor. Ceaiul, de asemenea, transmite senzația de sațietate o dată ce este consumat și astfel favorizează pierderea kilogramelor în plus.