Ce înseamnă deficit caloric și cum te ajută în cura de slăbire
Publicat pe 12.01.2021 la 21:37 Actualizat pe 12.01.2021 la 21:38
Cu siguranță toată lumea a auzit cel puțin o dată despre termenul de „deficit caloric”, însă puțini sunt cei care știu exact ce înseamnă. Noi vă oferim o definiție explicită în acest sens, dar și vă arătăm și cum vă poate fi de folos în ceea ce privește cura de slăbire.
- Ce înseamnă deficit caloric și cum te ajută în cura de slăbire
Ce este, de fapt, o calorie
Caloria reprezintă o unitate de măsură simbolică potențialului energetic. Ceea ce trebuie să știți este că fiecare om are o ardere diferită în ceea ce privește cantitatea de calorii și că acest lucru depinde de mai mulți factori, printre care se numără mărimea corpului, de alimentele consumate, dar și de acitivitățile pe care le desfășurăm în fiecare zi.
Ce înseamnă deficit caloric
Deficitul caloric simbolizează diferența înregistrată între caloriile pe care le consumi și dintre cele pe care le arzi pe perioada unei zile. Acesta poate reprezenta o modalitate ingenioasă prin care puteți slăbi, scăpând mult mai ușor de kilogramele nedorite printr-o cură ușoară.
Cum slăbești prin deficit caloric
Deficitul caloric te poate ajuta să slăbești prin două variante: fie mărești durata activităților fizice zilnice, fie reduci din lista alimentelor consumate. Cea de-a doua variantă NU este însă recomandată, deoarece oamenii se pot supune unui risc major.
Cum afli de câte calorii are nevoie corpul tău
Ca să afli de câte calorii are nevoie corpul tău, având în vedere dorința de a slăbi, trebuie să cunoști mai întâi rata metabolică de bază. Aceasta este cantitatea de energie consumată atunci când ne aflăm în repaus, la o temperatură normală din exterior, atunci când sistemul digestiv e inactiv.
Câte calorii au principalele grupe de alimente
În principalele grupe de alimente se regăsesc diferite calorii. Spre exemplu, din grupa laptelui și a derivatelor, brânza slabă de vaci conține 97 de calorii, în timp ce cea grasă, 156 de calorii. În ceea ce privește carnea și alte derivate, carnea de iepure este mult mai ușoară, conținând doar 98 de calorii, în timp ce de porc grasă, 388 de calorii. Iar în legătură cu fructele și legumele, ciupercile normale conțin 35 de calorii, iar cele deshihradate mult mai multe, mai exact 313 de calorii. Fructele diferă și ele, spre exemplu, căpșunile au 43 de calorii, iar strugurii 100.
Alimentele cu cele mai puține calorii
Printre alimentele cu cele mai puține calorii se numără merele, sparanghelul, sfecla roșie, broccoli, morcovii, țelina, castraveții și feniculul.
Alimente foarte bogate în calorii
De cealaltă parte, printre alimentele bogate în calorii se află carnea procesată, brânzeturile, fructele uscate, untul, margarina, pastele și produsele făinoase.
Citește și: Ministrul Sănătății spune când va lua sfârșit pandemia. Termenul dat întrece așteptările