Rețete sănătoase cu dovleac. Sunt simple și au puține calorii
Publicat pe 14.10.2020 la 01:19 Actualizat pe 14.10.2020 la 01:19
Iubitorii de toamnă au așteptat cu nerăbdare sosirea acestui anotimp, pentru că odată cu el apar și cele mai bogate alimente în vitamine. Unul dintre ele este dovleacul, acesta fiind o importantă sursă de subtanțe nutritive bune pentru sănătate. Iată cum îl puteți folosi în câteva rețete simple!
- Rețete sănătoase cu dovleac.
- Sunt simple și au puține calorii
De ce sunt sănătoase rețetele cu dovleac. Ce beneficii are dovleacul
Rețetele cu dovleac sunt extrem de benefice pentru organism, tocmai pentru că se prepară foarte ușor și deși conțin puține calorii, oferă senzația de consistență. Dovleacul are o mulțime de avantaje și ajută la menținerea sănătății prin bogăția de vitamine. Prin consumul acestuia aliment puteți alunga depresia, preveni osteoporoza, menține o bună funcționare a ficatului, învinge febra musculară, proteja pielea, etc.
Mâncare de dovleac cu orez
Mâncarea de dovleac cu orez este una care se gătește imediat. Pentru aceasta aveți nevoie de 850 g dovlecei (2 dovlecei mijlocii), o ceapă mare, o lingură de ulei, un ardei gras, 200 ml suc de roșii, o frunză de dafin pentru aromă, sare și piper după gust, pătrunjel/mărar verde și nu în ultimul rând, 80 grame orez cu bob rotund.
După ce ați tăiat ceapa și ardeiul gras mărunt trebuie să le puneți într-o tigaie. Adăugați apoi orezul bine spălat și mestecați de mai multe ori, pe parcurs punând și apa. Dup alte câteva minute puteți adăuga și restul ingredientelor, mai puțin sucul de roșii care trebuie pus după ce orezul și dovleceii sunt aproape gata.
Cea mai bună și sănătoasă reteta de dovleac copt
Ingrediente pentru cel mai sănătos dovleac copt
Pentru rețeta unui dovleac copt aveți nevoie doar de trei ingrediente. Acestea sunt un dovleac de mărime medie, sare grunjoasă după gust și ulei vegetal.
Cum se prepară
Pentru a o prepara trebuie să tăiați dovleacul felii sau cubulețe și să înlăturați complet semințele. Așezați apoi bucățile în tavă, puneți ulei pe deasupra, niște nucșoară pentru aromă și sarea grunjoasă. Rezultatul se introduce în cuptor pentru 20 de minute.
Dovleacul copt îngrașă
De-a lungul timpului, mai multe persoane au încercat diverse diete cu dovleac. Nu se poate spune sigur dacă acesta îngrașă sau nu, pentru că pe unii i-au ajutat slăbească, iar pe alții i-au făcut să se aleagă cu câteva kilograme în plus.
Paste cu dovleac la cuptor
Pentru rețeta de paste cu dovleac aveți nevoie de 200 grame paste proaspete, 250 grame dovleac plăcintar, 150 ml lapte, puțină nucșoară, 30 grame unt, puțină smântână și 100 de grame brânză cheddar.
După ce ați tăiat bucățele dovleacul, îl lăsați în cuptor până ce se înmoaie. În același timp, pastele se fierb după instrucțiunile de pe ambalaj. Apoi, luați toate ingredientele rețeței, fără paste și le amestecați într-un blender până ce obțineți o cremă.
Prăjitură dietetică cu dovleac
Dacă doriți să faceți o prăjitură dietetică cu dovleac, aveți nevoie de un kg de dovleac pe care l-ați ras, 100 gr unt, 10 albușuri de ou, 1 praf de copt, 250 gr nuci măcinate, 1 fiolă esență de rom și 200 gr zahăr.
Dovleacul ras se pune în unt pentru a-l prăji, apoi se lasă la răcit. Albușurile de ou se bat spumă, adăugând apoi peste ele un praf de sare, zahărul, praful de copt, nuca măcinată și esența de rom pentru gust. După ce ați obținut o compoziție omogenă, puteți adăuga dovleacul, iar rezultatul final va fi pus într-o tavă care se lasă în cuptor pentru circa 50 de minute.
Supă cremă de dovleac
Pentru supa cremă de dovleac sunt necesare următoarele ingrediente: sare, două linguri ulei de măsline, un ardei gras, un ardei iute, 2-3 căţei usturoi, o ţelină, două cepe albe, piper și nu în ultimul rând 800 g dovleac turcesc.
Bucățile de dovleac se lasă la fiert împreună cu sarea și uleiul de măsline. După ce au fost tăiate puteți adăuga ceapa, ţelina, usturoiul și ardeiul gras. După ce s-au fiert, se înlătură restul alimentelor și se lasă doar țelina și dovleacul pentru a fi pasate cu un mixer. Peste rezultatul cremos se pune apoi zeama în care au fiert toate ingredientele, alături de sare, piper și ulei de măsline, toată compoziția fiind lăsată din nou într-un clocot, până se armoninează aromele.