Diferența dintre „pocăiți” și ortodocși. Ce înseamnă să fii „pocăit”
Publicat pe 12.02.2023 la 17:25 Actualizat pe 12.02.2023 la 17:25
Există câteva diferențe dintre „pocăiți” și ortodocși, însă diferențele nu sunt foarte evidente, căci fiecare are religia lui și merge pe câteva premise. Ei bine, în articolul de mai jos vă vom prezenta ce înseamnă pocăința și pocăitul, cine sunt „pocăiții” de fapt, dar și care sunt diferențele dintre „pocăiți” și ortodocși.
- Care este diferența dintre „pocăiți” și ortodocși
- Ce înseamnă să fii „pocăit”
Vă vom prezenta care este diferența dintre „pocăiți” și creștini ortodocși. Iată ce înseamnă să fii „pocăit”, de fapt!
Ce înseamnă pocăința și pocăit
Mulți se întreabă ce înseamnă pocăința și pocăit, însă doar foarte puțini știu. Ei bine, pocăința înseamnă căința pentru păcatele care au fost săvârșite de o persoană și regretul pentru o faptă rea, greșită. Pocăința este lepădarea de păcate și se referă la întoarcerea către Dumnezeu.
De altfel, pocăitul este omul care se căiește. Termenul de „pocăit” se atribuie persoanelor care sunt neoprotestante.
Cine sunt, de fapt, „pocăiții”
Pocăința constă într-un proces, un mod de a fi, o stare, actul sau momentul din viața fiecăruia care declară că este creștin și care trebuie să experimenteze credința, indiferent de confesiune. „Pocăiții” sunt, de fapt, cei care se căiesc.
Diferența dintre „pocăiți” și ortodocși
Există mai multe dierențe dintre „pocăiți” și ortodocși. Ei bine, indiferent de religie, instituția căsătoriei și a familiei este darul sfânt și înseamnă o piatră de temelie a comunității. Cu toate acestea, la „pocăiți” nu este permisă căsătoria dintre un credincios din altă religie și un „pocăit”. În această religie nu sunt îngăduite nici concubinajul și nici avortul.
Mai mult decât atât, la „pocăiți” nu este admis divorțul dintre soți decât în câteva situații, de exemplu adulterul dovedit. „Pocăiții” se pot recăsători doar cu o altă persoană din aceeași comunitate, însă credincioșii ortodocși se pot căsători cu orice persoană.
Diferențe există și la ritualul sfântului botez. Credincioșii ortodocși își botează copiii la cel mult 40 de zile distanță de la momentul nașterii în timp ce „pocăiții” își creștinează copiii mult mai târziu.
Citește și: Ce acatist se citește pentru sănătatea familiei. Trebuie rostit zilnic de credincioși