Diferența dintre sarea obișnuită și sarea de Himalaya. Care este mai sănătoasă pentru organism
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 11.01.2024 la 22:54
Actualizat pe 11.01.2024 la 22:54
Sarea este un aliment nelipsit din bucătăria românească. Sărurile oferă un gust inedit mâncărurilor și nu pot lipsi. Între sarea iodată și cea ce Himalaya există câteva diferențe pe care gospodinele pun mare accent atunci când aleg să le folosească.
- Diferența dintre sarea obișnuită și sarea de Himalaya
- Care este mai sănătoasă pentru organism
Sarea de masă obișnuită și sarea de Himalaya sunt două tipuri diferite de săruri, iar principalul factor care le distinge este proveniența lor și compoziția minerală. Ambele sunt folosite în mâncăruri, dar una dintre ele are mai multe proprietăți când vine vorba de gusturi fine.
Care sunt diferențele între cele două tipuri de sare
Sarea este un ingredient nelipsit din nicio bucătărie. Un singur vârf oferă un gust delicios preparatelor. Multe gospodine folosesc sarea obișnuită, în timp ce altele au optat pentru sarea de Himalaya, deoarece există câteva diferențe.
Locurile din care se extrage sărurile sunt diferite. Cea obișnuită este adesea extrasă din mine de sare subterane sau obținută prin evaporarea apei marine, în timp ce sare de Himalaya este extrasă din minele de sare de sub munții Himalaya, în Pakistan. Este recunoscută pentru culoarea sa roz distinctivă.
De obicei, sarea obișnuită este preponderantă în clorură de sodiu, iar alte minerale pot fi eliminate în timpul procesului de rafinare. Sarea de Himalaya conține, în mod natural, o varietate de minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sulf și altele. Aceste minerale conferă sării de Himalaya gust și culoare distincte.
Gustul și textura pot fi diferite. Sarea obișnuită va avea o textură fină și un gust simplu, iar sarea de Himalaya are un gust mai subtil și poate avea o textură mai grosieră.
Cum se folosesc în bucătărie
Sarea iodată este folosită în mod obișnuit în bucătărie pentru a da gust alimentelor și pentru conservare.
Sarea de Himalaya: Este adesea folosită în bucătărie, dar și în prezentări mai speciale. Unele persoane o preferă pentru a da un gust mai bogat și diferit preparatelor culinare. Este bogată în fier, calciu și potasiu și poate ajuta în tratarea artritei, reumatismului deformant și calculii biliari.
CITEȘTE ȘI: Băutura care îți reglează nivelul colesterolului. Cum se poate prepara