Este iaurtul grecesc mai sănătos decât iaurtul normal? Ce spun specialiștii
Publicat pe 18.10.2023 la 09:10 Actualizat pe 18.10.2023 la 10:35
Multe persoane se întreabă cum alegem iaurtul potrivit, dar și care este diferența între iaurtul grecesc și cel normal. Așadar, există o mulțime de diferențe privind acest produs alimentar. Este iaurtul grecesc mai sănătos decât iaurtul normal? Iată ce spun specialiștii!
- Diferența dintre iaurtul grecesc și cel iaurtul normal
- Sfatul specialiștilor
Fără doar și poate iaurtul grecesc este o gustare sănătoasă gustoasă și cremoasă, cu multe proteine și calciu. Mai știm despre iaurt că este un aliment bogat în nutrienți, și contribuie la sănătatea oaselor și la o digestie bună. În schimb, în ceea ce privește nutrienții, iaurtul are multe de oferit, fiind plin de proteine, calciu și probiotice.
Diferența dintre iaurtul grecesc și cel iaurtul normal
În acest fel, datorită conținutului său ridicat de calciu și vitamine B, iaurtul grecesc are numeroase beneficii, printre care asigură un aport pentru sănătatea oaselor și sănătatea cardiovasculară.
Se știe clar faptul că iaurtul grecesc este folosit în mod obișnuit în bolurile și smoothie-urile pentru micul dejun, dar este, de asemenea, un substitut mai sănătos pentru smântână. Acest aliment servește, totodată și, drept bază pentru sosurile și alte rețete delicioase.
Un recipient de iaurt grecesc simplu fără grăsimi conține:
- 80 de calorii;
- 15 grame proteine;
- 6 grame carbohidrați;
- 0 grame de grăsime;
- 150 miligrame de calciu (15 % valoarea zilnică).
Mai mult, iaurtul grecesc cu conținut scăzut de grăsimi și lapte integral are mai multe calorii și grăsimi per porție decât iaurtul normal.
Beneficiile pentru sănătate ale iaurtului grecesc
Iaurtul grecesc este, în același timp, cunoscut pentru calciul și proteinele sale, ambele care îl leagă de multe rezultate pozitive asupra sănătății. Mai exact, o porție de iaurt servește până la 15% din doza zilnică de calciu, care este necesară pentru sănătatea oaselor.
În timp ce iaurtul grecesc se face prin încălzirea laptelui, adăugarea de culturi active vii și strecurarea lichidului (zer), iaurtul obișnuit nu este strecurat, așa că include și lichidul și are mai puține proteine decât iaurtul grecesc.