Fructele care ajută la întărirea imunității. Ce ar trebui să consumi în sezonul rece
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.11.2022 la 10:06
Actualizat pe 11.11.2022 la 10:37
odată cu scăderea temperaturilor, medicii recomandă ca alimentația să fie adaptată la nevoile organismului, care poate mai sensibil în această perioadă. De aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi fructele pe care ar trebui să le consumi în această perioadă a anului, dar și ce alte beneficii au, pe lângă creșterea imunității.
- Fructele pe care ar trebui să le incluzi în alimentație
- Sunt indicate în lunile de iarnă
Pe lângă fructele pe care le consumi în mod obișnuit, mai poți adăuga și scorușul de munte, un fruct despre care se spune că este un „aliat” puternic împotriva răcelilor și contribuie la întărirea imunității.
Ce benficii aduce consumul acestor fructe
Scorușul de munte este un arbus, ale cărui fructe se culeg în lunile octombrie - noiembrie. Fructele sale sunt cunoscute pentru proprietățile sale.
Există două soiuri de scoruș de munte. Unul dintre ele trăiește în flora spotană în pădurile de conifere din Europa, în timp ce un alt soi este crescut pentru beneficiile pe care le au.
Soiul comestibil are fructe dulci, dar ușor acrișoare, de culoare roșie. Aceste fructe au un conținut ridicat de vitamine K, P, C și alte substanțe necesare organismului precum caroten și acizi organici.
În plus, fructele de scoruș de munte conțin mai multe minerale, printre care fier, magneziu, potasiu și fosfor.
În popor, aceste fructe sunt cunoscute ca fiind printre cele mai potrivite pentru întărirea imunității, fiind și un remediu natural și în calmarea tusei.
De cele mai multe ori, bătrânii obișnuiau să pune aceste fructe la uscat și le foloseau în tratarea afecțiunilor hematice, dar și pentru reumatism.
Printre substanțele care se regăsesc în aceste fructe se numără și acizii organici, dar și glucide, care au un rol detoxifiant, fiind indicate și pentru cei care suferă de diabet.
Și infuzia de fructe poate ajuta în rezolvarea unor probleme, precum afecțiunile gingiilor. Bătrânii foloseau și florile pentru a trata durerile puternice de dinți.