Fructul care luptă împotriva răcelii. De ce trebuie să îl incluzi în alimentație, în sezonul rece
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 17.11.2022 la 21:04
Actualizat pe 17.11.2022 la 21:04
În această perioadă a anului, tot mai multe persoane ajung să se confrunte cu răceală sau gripă. De aceea, în rândurile de mai jos, vei găsi câteva motive pentru care să integrezi în alimentația ta un fruct care ține la distanța problemele de sănătate menționate mai sus.
- Fructul de care să nu uiți în lunile de iarnă
- Ce beneficii are
În sezonul rece, organismul este mult mai sensibil, de aceea imunitatea joacă un rol important, mai ales în lunile de iarnă. Pe lângă fructele și legumele pe care le consumi deja, este bine să incluzi în alimentație și merele, în special în această perioadă a anului, având mai multe beneficii pentru organism.
De ce merele nu ar trebui să lipsească din alimentație
Merele conțin o mare cantitate de antioxidanți, substanțe care luptă împotriva gripei și răcelii. În plus, constituie o sursă importantă de vitamina C, ceea ce întărește imunitatea. În plus, fructul mai conține și minerale, care ajută ca sistemul imutar să funcționeze corect.
Un studiu arată ca oamenii care au consumat mere în lunile de iarnă au ajuns să dezvolte mai multe celule imune decât ceilalți care au omis acest fruct din alimentația lor.
Pe lângă imunitatea crescută, merele ajută și la menținerea numărului de kilograme. Acest fruct este bogat în fibre alimentare, substanțe care încetinesc digestia și contribuie la senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Specialiștii au ajuns la concluzia că merele ajută la menținerea greutății sau contribuie la pierderea în greutate, un măr mediu având 95 de calorii.
În plus, merele sunt indicate și în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme ale inimii sau arterelor. Acest fruct contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale, dar și la menținerea nivelului de colesterol.