Fructul care previne hipertensiunea și atacul cerebral! Este o gustare delicioasă
Publicat pe 24.10.2018 la 23:51 Actualizat pe 25.10.2018 la 00:05
Specialiștii în nutriție au atras de multe ori atenția că, printre alți factori, alimentația sănătoasă trebuie să fie prioritată dacă vrem să fim cât mai feriți de boli. Există anumite alimente care, deși conțin mult zahăr, nu cresc glicemia după ce le consum.
Specialiștii în nutriție au atras de multe ori atenția că, printre alți factori, alimentația sănătoasă trebuie să fie prioritată dacă vrem să fim cât mai feriți de boli. Există anumite alimente care, deși conțin mult zahăr, nu cresc glicemia după ce le consum.
Curmalele ne protejează inima și ficatul, însă previne și hipertensiunea și atacul cerebral. Reprezintă și o gustare deliciasă între mese, însă consumul nu trebuie să fie exagerat.
Curmalele au o valoare nutrițională semnificativă, conțin atât proteine, cât și carbohidrați, deci sunt un aliment complet, fiind bogate în antioxidanți. Curmalele mai conțin vitamine esențiale: B, A, K și C și sunt o sursă bună de magneziu, potasiu, zinc, fier și alte minerale esențiale, scrie doctorulzilei.ro.
Aceste fructe susțin sistemul digestiv, împiedică formarea cheagurilor de sânge, ateroscleroza, ucigașul tăcut care produce cheaguri în artere și reprezintă principala cauză a accidentului vascular cerebral.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.