Fructul dragonului - gust, beneficii și cu ce se mănâncă
Publicat pe 16.02.2022 la 19:58 Actualizat pe 16.02.2022 la 19:58
Cu siguranță că măcar o dată ai vrut să încerci fructul dragonului. Cât de delicios este acesta, dar și cum se mănâncă. Ce gust are Pitaya și cum poți pregăti o prăjitură gustoasă datorită acestui fruct.
- Ce gust are fructul dragonului
- Cu ce se mănâncă Pitaya
Fructul dragonului mai este recunoscut și sub denumirea de Pitaya și se găsește în America de Sud, și în Asia de Sud. Plin de vitamine și antioxidanți, acesta ajută foarte mult organismul uman.
Ce este fructul dragonului sau Pitaya și de ce se numește așa
Pitaya este recunoscut ca fiind fructul care apare din florile de cactus. De origine exotică, acesta poartă denumirea de fructul dragonului datorită cojii roșiatice, dar și ale frunzelor lungi și ascuțite.
Planta crește în America de Sud
Fructul Dragonului crește în America de Sud, dar și în Asia de Sud, în special în Taiwan și Malaezia. De asemenea, acesta se găsește și în America Centrală, dar și în Mexic.
Există mai multe tipuri de Pitaya
Pitaya este de mai multe tipuri: pitaya amarilla, galben, cu miezul alb, pitaya blanca, de culoare roz, pitaya roja, de culoare roz-roșiatică. Acestea se pot diferenția cu ușurință datorită culorilor.
Cum poți cultiva Pitaya în ghiveci
Acest fruct se poate cultiva în ghiveci, chiar la tine acasă. Pentru început ai nevoie de acest tip de cactus. Punem planta într-un sol nisipos cu PH 6, iar dacă vrem să folosim pământ din curte, acesta trebuie amestecat cu nisip. Floarea se udă doar atunci când solul este uscat.
Ce gust are fructul dragonului
Fructul dragonului are un gust special, aromat, dulce și subtil. De asemenea, în interiorul miezului regăsim multe semnințe care se aseamănă foarte mult cu cele ale fructelor de kiwi.
Fructul dragonului are o mulțime de beneficii
Pitaya nu este doar un fruct delicios, ci și foarte sănătos pentru organismul uman. Bogat în vitamine, acesta întărește sistemul imunitar, ne ține departe de anemie și coține foarte mult fier care ajută la transportul oxigenului. De asemenea, acesta protejează inima și reglează sistemul digestiv.
Cum se poate mânca fructul dragonului
Pentru a putea mânca fructul dragonului trebuie să-l tăiem în jumătate și să scoatem miezul din el. De reținut este faptul că pielea exterioară nu se consumă. Ne putem bucura de pitaya și în salată, după ce îl tăiem bine, dar amestecat pentru a obține un smoothie. Acesta se poate consuma și înghețat.
Prajitură cu fructul dragonului
Prăjitura cu Pitaya este un adevărat deliciu pentru toți pofticioșii. Pentru a putea pregăti acest desert delicios avem nevoie de ingrediente simple și la îndemâna oricărui bucătar care vrea să încerce lucruri noi.
- 3 ouă, 8 linguri zahăr
- 200 g ciocolată amăruie
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 100 g unt/margarină
- 400 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri amidon
- 200 g unt/margarină 2 fructe pitaya
- 150 g vişine fără sâmburi
- 7 linguri cu vârf de zahăr
- 1 plic gelfix
Salată de fructe
Foarte diversivicat, fructul dragonului este delicios și în salată. Acesta poate fi combinat cu cireșe, căpșuni, bane, kiwi, dar și alte fructe pe care le dorim. Pitaya este gustos în orice fel ar fi gătit și este foarte simplu de preparat.
Citește și: Ce este jackfruit, fructul cu gust de carne, unde se găsește în România și cum se mănâncă