Fructul pasiunii, bogat în nutrienți care fac minuni pentru sănătate. Cum se mănâncă
Publicat pe 18.01.2023 la 16:30 Actualizat pe 18.01.2023 la 16:30
În prezent, pe piață există o varietate mai mare de fructe și legume decât cea pe care ne-o oferă regiunea în care trăim, astfel că avem acces cu ușurință la fructe exotice, cum este și cazul fructului pasiunii. Puțini români consumă acest fruct, pentru că nu știu prea multe despre el și poate nici cum se mănâncă. Iată de ce ar trebui, totuși, să-l incluzi în dieta ta!
- Cum se mănâncă fructul pasiunii
- Beneficiile pe care le are consumul acestui fruct exotic
Fructul pasiunii crește în vița de vie fructul pasiunii, o viță de vie cățărătoare cu flori impresionante din punct de vedere estetic. La exterior, fructul are culoare purpurie sau galben-aurie. Fructul pasiunii violet este originar din Brazilia, Paraguay și părți din Argentina. Proveniența fructului pasiunii galben nu este cunoscută.
Ce beneficii are consumul de fructul pasiunii
Un astfel de fruct este rotund și de obicei are o lungime de aproximativ 5 cm. Coaja este groasă, ceroasă și se încrețește pe măsură ce fructul se coace. În interiorul fructului găsești săculeți umpluți cu suc de culoare portocalie și semințe mici și crocante. Află cum trebuie să mănânci fructul pasiunii!
Nutriționiștii îl recomandă pentru că este sărac în grăsimi și este o sursă bună de fibre. De asemenea, un studiu publicat în Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine arată că un consum regulat de fructul pasiunii reduce factorii de risc cardiovascular, cum ar fi tensiunea arterială sistolică și glicemia la persoanele cu diabet de tip 2.
Cum se mănâncă fructul pasiunii
Mulți ezită să cumpere fructul pentru nu se mănâncă atât de ușor precum un măr, dar în realitate nu este nici foarte greu de consumat. Când cumperi un astfel de fruct trebuie să alegi unul care se simte greu și este de culoare mov sau galbenă. Coaja poate fi netedă sau încrețită, dar cea încrețită indică faptul că fructul e mai copt.
Înainte de consum trebuie să fie spălat bine de reziduuri de pesticide și bacterii. Se taie cu un cuțit ascuțit în două. Apoi, poți mânca pulpa, semințele și tot interiorul cu o lingură, dar poți mânca pulpa fructului pasiunii și direct din coajă.
Dacă nu vrei să mănânci semințele puțin acrișoare, le poți strecura din pulpă. Toarnă pulpa printr-o strecurătoare fină și vei obține un suc delicios. Se recomandă să apeși pulpa cu dosul unei linguri.
Citește și: Fructul cu cel mai urât miros din lume. De ce i se spune ”regele fructelor” și ce beneficii miraculoase are