Îți cade părul? Care sunt cauzele și tratamentul ideal
Publicat pe 24.02.2021 la 10:59 Actualizat pe 24.02.2021 la 10:59
Fie că ești femeie sau bărbat, cu siguranță, te-ai confruntat măcar o dată cu problema căderii părului. Astfel, pentru a veni în ajutorul tău, mai jos vorbim despre cauzele acestei probleme, dar îți spunem și care este tratamentul ideal.
- Căderea părului are mai multe cauze.
- Există tratament medicamentos, dar și produse cosmetice împotriva căderii părului.
Podoaba capilară a reprezentat și va reprezenta mereu un element foarte important pentru imaginea unei persoane, fie că vorbim de femei sau de bărbați. Părul contribuie la frumusețea, farmecul și chiar la puterea de seducție a unei persoane, deci trebuie să avm mare grijă de el, mai ales dacă mama natură nu ne-a înzestrat cu o podoabă capilară puternică.
Însă, chiar dacă este atât de important pentru noi, mulți oameni se confruntă, din păcate, cu căderea părului. Deși specialiștii spun că este normal să pierdem zilnic 50 și 100 de fire de păr, cei care depășesc acest prag ar trebui să apeleze la un specialist, pentru că s-ar putea în spatele acestei probleme să existe o cauză serioasă.
Cauzele căderii părului în exces
Dacă sunteți una dintre persoanele care se confruntă cu această problemă, trebuie să știți că există mai multe cauze care duc la pierderea prematură a podoabei capilare. Cum ar fi:
- stresul
- perioada după naștere sau perioada postpartum
- schimbarea de anotimp
- tulburările endocrine
- problemele dermatologice
- expunerea la poluare
- diferitele medicamente
Tratamentul ideal împotriva căderii părului
Ei bine, pentru că v-am prezentat cauzele acestei probleme, cu care se confruntă peste 50% din bărbați și 60% din femeie, acum venim și cu mai multe variante de tratament.
Astfel, poți scăpa de căderea părului cu ajutorul medicamentelor, dar doar cele prescrise de medic în urma unor investigații de specialitate, a intervenției chirurgicale care poate fi de două feluri (prima implică îndepărtarea unei fâșii a scalpului, iar cea de a doua tehnică implică îndepărtarea foliculilor, unul câte unul, și grafarea lor în zonele dorite), a anumitor alimente, dar și a anumitor produse cosmetice, totul la recomandarea unui dermatolog.
Citește și: Ce este astenia de primăvară. Simptome, cauze și durată