Ingredientul pe care nu e bine să-l pui în ciorbă. Multe gospodine fac această greșeală
Publicat pe 19.01.2023 la 21:25 Actualizat pe 19.01.2023 la 21:28
Orice gospodină își dorește să facă mâncare bună pentru familie, însă ciorba le poate da bătăi de cap multor femei. Ce ingredient nu trebuie să adaugi dacă vrei să stai departe de unele probleme de sănătate. Multe persoane fac această greșeală.
- Ce ingredient nu trebuie să pui în ciorbă
- Multe gospodine greșesc
Multe gospodine obișnuiesc să facă preparate pe care le-au învățat din familie, însă unele ingrediente pe care le folosesc pot face mai mult rău decât bine. Majoritatea femeilor greșesc atunci când fac ciorbă. Tu știai până acum?
Ce ingredient nu trebuie să adaugi niciodată la ciorbă
Ingredientul pe care nu trebuie să-l pui la ciorbă este leușteanul. Acesta este o plantă pe care multe gospodine o folosesc la mâncare pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, dar iată că au greșit.
Frunzele de leuștean sunt bogate în vitaminele A și C, dar și în uleiuri aromatice. Planta are multe proprietăți pentru organismul uman, însă nu este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de mâncare.
Leușteanul poate avea multe efecte adverse dacă este consumat în cantități mari ori pe o perioadă îndelungată de timp. Acesta nu trebuie folosit la ciorbă pentru că nu este recomandat femeilor însărcinate, poate crește tensiunea, dar și sodiul din sânge.
Persoanele care se confruntă cu hipertensiune trebuie să stea departe de această plantă. Este cel mai bine să evitați să o folosiți la mâncare de acum.
Când se pune sarea în ciorbă
Multe gospodine din România obișnuiesc să facă des ciorbă, însă puține dintre ele știu cum trebuie să procedeze corect, pas cu pas. Ordinea în care se adaugă ingredientele este foarte importantă.
Probabil că nu știai până acum, însă trebuie să adaugi sarea în ciorbă în momentul în care pui la fiert carnea, usturoiul călit și ceapa. Ingredientul trebuie pus și în apă. Cantitatea recomandată este o linguriță și jumătate la o oală.
La un litru de apă, gospodinele trebuie să pună o lingură de sare. Este important să ții cont de toți pașii dacă vrei ca preparatul să fie mai bun decât de obicei.
Citește și: Ciorbă sau supă? Care este mai bună pentru siluetă. Răspunsul dat de medicul Mihaela Bilic